Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit şi India au lansat un plan pentru ameliorarea interconectării reţelelor electrice din lume

cop26

Regatul Unit şi India au lansat un plan marţi pentru ameliorarea interconectării între reţelele electrice din lume pentru a contribui la accelerarea tranziţiei spre o energie mai verde, relatează Reuters.

Lansat la conferinţa privind schimbarea climatică COP26 din Scoţia, planul, intitulat "Green Grids Initiative - One Sun One World One Grid (Iniţiativa reţele verzi - Un soare o lume o reţea)", a fost sprijinit de peste 80 de ţări, a anunţat guvernul britanic într-un comunicat.

Iniţiativa are drept scop ca energia regenerabilă să devină cea mai ieftină şi mai de încredere opţiune pentru toate ţările până în 2030 şi îşi propune să fie o contribuţie importantă la obiectivul mondial de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius în raport cu era preindustrială.

"Dacă lumea trebuie să treacă la un viitor curat şi verde, aceste reţele transnaţionale interconectate vor reprezenta soluţii critice", a precizat într-un comunicat premierul indian Narendra Modi.

Planul reprezintă o componentă cheie a unei strategii mai largi de a accelera dezvoltarea de tehnologie "verde" pe care ţările să şi-o poată permite, acoperind peste 70% din economia globală.

Anunţând primele cinci obiective ale planului, intitulat "The Glasgow Breakthroughs (Progresele de la Glasgow - n.r.)", Boris Johnson a vorbit despre energie curată, maşini cu emisii zero, oţel cu emisii aproape zero, hidrogen cu emisii scăzute de carbon şi o agricultură rezilientă din punct de vedere climatic.

"Făcând tehnologia curată cea mai ieftină, accesibilă şi atractivă alegere, alegerea de la sine înţeleasă în sectoarele care sunt în prezent cele mai poluatoare, putem reduce emisiile în întreaga lume", a spus Boris Johnson.

Printre alte planuri anunţate se află şi 'The Global Energy Alliance for People & Planet', care a fost lansată cu un buget iniţial de 10 miliarde de dolari de la donatori şi bănci de dezvoltare pentru a susţine tranziţia energetică în statele din Sud, potrivit Agerpres.ro.

SUA şi Emiratele Arabe Unite au lansat, între timp, AIM4C, pentru a stimula inovaţia în agricultura sustenabilă, proiect susţinut cu 4 miliarde de dolari în investiţii suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.