Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit va lansa din toamnă noul său sistem de autorizaţii de călătorie electronice

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Regatul Unit a anunţat joi că va lansa începând din toamnă noul său sistem de autorizaţii de călătorie electronice, inaugurat pentru vizitatorii din Qatar înainte de a fi utilizat pentru toţi cei sosiţi pe teritoriul său, în special pentru europeni şi canadieni, informează AFP.

Potrivit noului program detaliat într-un comunicat al guvernului, qatarienii ce doresc să ajungă în Regatul Unit începând cu octombrie 2023 vor trebui să ceară în avans o autorizaţie de călătorie electronică (ETA) online, înainte de a intra pe acest teritoriu.

Sistemul va fi extins până la sfârşitul lui 2024 pentru toţi călătorii ce pot veni în Regatul Unit fără vize sau statut de imigraţie, după modelul a ceea ce există pentru a putea călători în SUA, potrivit Agerpres.

La ora actuală, călătorii care vin din majoritatea ţărilor europene, din SUA şi din Australia nu au nevoie de nicio autorizaţie înainte de a se duce în Regatul Unit.

"ETA vor întări securitatea frontierelor noastre, permiţându-ne să cunoaştem mai bine persoanele care caută să intre în Regatul Unit, împiedicând sosirea celor care reprezintă o ameninţare", a declarat secretarul de stat britanic însărcinat cu imigraţia, Robert Jenrick.

Protecţia frontierelor constituie, după Brexit, o prioritate pentru guvernul conservator britanic.

La fel ca SUA, unde este în vigoare un sistem similar, vizitatorii vor trebui să facă online cererea lor de autorizare. Potrivit comunicatului, o aplicaţie va fi lansată şi o "decizie rapidă" va fi luată.

Odată ce vor avea această ETA - al cărei preţ pentru călător nu a fost precizat - vizitatorii vor putea să meargă cum şi când vor în Regatul Unit vreme de doi ani.

Irlandezii, care au o frontieră comună cu Regatul Unit, nu vor avea nevoie să facă aceste cereri, pentru că ei împart o zonă de liberă circulaţie cu Regatul Unit: Common Travel Area.

La rândul său, Uniunea Europeană prevede de asemenea să pună în funcţiune un program similar anul viitor, inclusiv, după cum prevede Brexit-ul, pentru cetăţenii Regatului Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.