Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima confirmare oficială: Noul rege al Marii Britanii va purta numele 'Charles al III-lea'

Reuters
printul charles

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a declarat joi, după moartea reginei, că noul suveran britanic este „Regele Charles al III-lea”, aceasta fiind prima informare oficială despre numele noului rege.

„Azi, coroana merge mai departe către noul nostru monarh, noul nostru sef de stat, Majestatea Sa Regele Charles  al III-lea. Plângem alături de el moartea mamei sale”, a spus șefa guvernului britanic.

Ea a adăugat că din acest moment, „îi oferim loialitatea si devotamentul nostru” noului suveran, cu referire la toate institutiile britanice.

Liz Truss a spus că noul rege trebuie „ajutat” de poporul britanic să ducă mai departe „imensa responsabilitate” care îi revine.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția, unde s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani și se afla pe tron de 70 de ani, având cea mai îndelungată domnie din istorie.

La moartea ei, fiul cel mare Charles, fostul Prinț de Wales, a devenit rege al Regatului Unit.

El a făcut joi următoarea declaraţie după moartea mamei sale:

''Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume.

În această perioadă de doliu şi de schimbare, familia mea şi cu mine vom fi mângâiaţi şi susţinuţi de de respectul şi de afecţiunea profundă pe care i-o purtam Reginei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.