Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Charles al III-lea va avea un program infernal: mii de kilometri, străbătuți în doar câteva zile

metro.co.uk
Charles

Regele Charles se va întâlni cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham, duminică. Apoi îi va primi pe înalții comisari ai Regatului și pe soțiile lor la Palatul Buckingham, urmând ca luni Regele și Regina Consort să fie la Westminster Hall, potrivit The Guardian.

Duminică, 11 septembrie: Regele se va întâlni cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham. Regele îi va primi apoi pe înalții comisari ai Regatului și pe soțiile lor în Bow Room, la Palatul Buckingham, informează Mediafax.

Luni, 12 septembrie: Regele și Regina Consort se vor deplasa la Westminster Hall, unde ambele Camere ale Parlamentului se vor reuni pentru a-și exprima condoleanțele față de decesul Reginei. Regele le va fi alături. Regele și Regina Consort se vor deplasa apoi la Palatul Holyroodhouse. Regele va inspecta Garda de Onoare. Va urma ceremonia de depunere a cheilor în fața Palatului Holyroodhouse.

Regele va participa apoi la o slujbă de rugăciune și reflecție pentru viața Majestății Sale Regina la Catedrala St Giles, înainte de a se întoarce la Holyrood.

La Palat, Regele va avea o audiență cu primul ministru, urmată de o audiență cu președintele Parlamentului scoțian.

Regele și Regina Consort vor participa apoi la Parlamentul scoțian pentru a primi condoleanțe. Regele va avea un discurs.

Marți, 13 septembrie: Regele și Regina Consort vor călători cu avionul la Belfast și apoi la Castelul Hillsborough. Ei vor vizita o expoziție despre lunga alăturare a Majestății Sale Regina cu Irlanda de Nord.

Regele se va întâlni apoi cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord și cu liderii partidelor și va primi un mesaj de condoleanțe, adus de președintele Adunării Irlandei de Nord. Și aici Regele va avea un discurs.

După o scurtă recepție la Hillsborough, Regele și Regina Consort se vor deplasa la Catedrala Sfânta Ana pentru o slujbă de rugăciune și reflecție. Înainte de slujbă, Majestatea Sa se va întâlni cu liderii tuturor cultelor importante din Irlanda de Nord.

Miercuri, 14 septembrie: Regele va conduce procesiunea din spatele trăsurii cu tunuri care transportă sicriul Majestății Sale până la Westminster Hall, unde va începe ceremonia de înmormântare.

Vineri, 16 septembrie: Regele și Regina Consort vor vizita Țara Galilor. Nu sunt încă detalii despre această vizită, însă vor fi comunicate în timp util.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.