Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Felipe VI al Spaniei a fost invitat în România de Klaus Iohannis: când ar putea avea loc vizita

teleSUR
regele felipe

Regele Felipe VI al Spaniei a fost invitat să viziteze România de către președintele României Klaus Iohannis anul viitor, informează Ambasada României în Spania. Invitația a fost transmisă de ambasadorul George Bologan cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Spaniei.

Cu această ocazie, șeful statului spaniol a apreciat comunitatea românească din Spania. Ambasadorul George Bologan a întărit, la rândul său, rolul acesteia și a subliniat totodată că familiile mixte sunt fundamentul uman al relației privilegiate dintre România și Spania.

În cadrul discuțiilor, au fost atinse aspecte de interes geopolitic actual, precum Ucraina și viitorul Europei, nevoia întăririi identității europene, inclusiv cu accent în perspectivă pentru cetățenia europeană, comună tuturor statelor membre.

Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor.

Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosfera deschisă, cordială care a reconfirmat că Regele Spaniei este un prieten al României.

Ceremonia prezentării scrisorilor a avut loc într-un cadru solemn, de excepție, consacrat în secolul al XVIII-lea.

„Menționăm că Spania va avea un rol important pe agenda internațională în perioada următoare cu prilejul organizării Summit-ului NATO de la Madrid, precum și anul viitor cu ocazia deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene”, transmite Ambasada României în Spania.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.