Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Iordaniei Abdullah s-a întâlnit cu preşedintele israelian Isaac Herzog la Amman

Flikr
Iordania

Regele Iordaniei Abdullah s-a întâlnit cu preşedintele israelian Isaac Herzog miercuri la Amman, unde monarhul a condamnat un atac mortal comis în apropiere de Tel Aviv şi a îndemnat la avansarea eforturilor de pace, relatează DPA.

Aceasta este prima vizită oficială a unui şef de stat israelian în Iordania de când cele două ţări şi-au normalizat legăturile în urmă cu aproape trei decenii.

Abdullah a declarat că Iordania condamnă toate formele de violenţă, potrivit unui comunicat difuzat de curtea regală iordaniană, potrivit Agerpres.ro.

El s-a referit la "atacurile nefericite care au vizat civili de ambele părţi, inclusiv atacul de ieri (marţi - n.r.)", se adaugă în comunicat.

Marţi, cinci persoane au fost ucise lângă Tel Aviv după ce un palestinian a deschis focul asupra lor, al treilea atac într-o săptămână.

Întâlnirea lui Herzog şi Abdullah are loc după mai multe deplasări ale unor miniştri israelieni la Amman pe fondul temerilor legate de o nouă izbucnire a violenţei în timpul lunii sfânte a musulmanilor Ramadan.

De asemenea, ea intervine la două zile după ce Abdullah a mers la Ramallah pentru discuţii cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Abdullah a declarat că "vizita lui Herzog este o şansă pentru o discuţie profundă despre cum să mergem mai departe cu eforturile de a obţine o pace dreaptă şi echitabilă şi a construi un viitor care să prezinte oportunităţi promiţătoare".

"Regele a spus că conflictul a durat mult timp, iar violenţa rezultată continuă să provoace multă durere şi să ofere un teren fertil pentru extremism", potrivit comunicatului iordanian.

Iordania a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1994, devenind a doua ţară care a stabilit legături diplomatice cu acesta în regiune după Egipt.

În 2020, Emiratele Arabe Unite şi Bahreinul au stabilit oficial relaţii cu Israelul. Sudanul şi Marocul au urmat săptămâni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.