Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Mihai a câștigat un proces cu România

Regele-Mihai

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sentinţa finală într-un proces în care Regele Mihai s-a judecat cu statul pentru anularea unei Hotărâri de Guvern prin care şase hectare de teren din domeniul de la Săvârşin i-au fost luate. După ce dosarul a fost plimbat de mai multe ori între instanţe, Regele a primit câştig de cauză, judecătorii hotărând definitiv că Guvernul a comis un abuz.

După cinci ani de procese în care un dosar prin care Regele Mihai a dat în judecată statul român a fost plimbat pe rolul mai multor instanţe, Curtea Supremă a emis sentinţa finală, decizie care îi este favorabilă Regelui. Miza acestui dosar o reprezintă un teren de peste şase hectare din domeniul de la Săvârşin, suprafaţă despre care Regele a arătat în instanţă că i-a fost luată ilegal printr-o hotărâre de Guvern.

Totul a început în 2005, când Guvernul condus la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu a emis o hotărâre de inventariere a bunurilor din patrimoniul statului, iar una dintre anexele hotărârii de Guvern prevedea peste 60.000 de metri pătraţi din domeniul de la Săvârşin sunt în proprietatea statului român. În acţiunea deschisă în instanţă, Regele a arătat că a devenit proprietarul terenului în 1944, iar Guvernul, fără să aibă niciun titlu valabil, a trecut terenul în proprietatea Statului. Preluarea terenului de către Stat, susţine Regele, s-a făcut în baza unei simple Hotărâri de Guvern care inventariază bunurile din patrimoniul public, scrie adevărul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.