Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Mihai îi retrage decoraţia lui Sorin Oprescu

Regele-Mihai

Regele Mihai îi retrage decoraţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în urma arestării acestuia sub acuzaţia de luare de mită.

"Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin", se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Sorin Oprescu a fost decorat duminică, 12 mai 2013, la Palatul Peleș din Sinaia, de către Principesa Margareta, care a acordat distincții mai multor personalități în numele Regelui Mihai. Primarul a fost decorat pentru "activitatea sa publică, prin care promovează profesionalismul și bunele practici atât în domeniul medical, cât și în dezvoltarea urbană a Capitalei”. “Pentru inițiativele sale de înalt simbolism și forță identitară prin care a redat Bucureștiului monumente de for public care amintesc de rolul Coroanei în dezvoltarea țării, pentru susținerea publică a valorilor și principiilor Familiei Mele şi pentru ajutorul generos acordat de fiecare dată pentru organizarea evenimentelor Noastre publice; pentru perseverența și generozitatea cu care subliniază în activitatea sa importanţa Coroanei la consolidarea României, noi îi conferim Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer", așa cum a fost scris în brevetul semnat de Regele Mihai, care a însoțit decorația oferită Primarului General.

Pe acelaşi subiect:

Referatul complet al procurorilor DNA (format PDF)

După arestare, Oprescu primeşte o lovitură şi din partea ANI

Ponta, reacţie la cazul Oprescu-DNA: 'Mă uit şi eu uluit'

Şedinţă de urgenţă la Primăria Capitalei. Decizia prefectului (surse)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.