Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Regele moare', cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, deschide Festivalul de Teatru 'Toma Caragiu' de la Ploieşti

Teatrul Elisabeta

Festivalul Internaţional de Teatru "Toma Caragiu", ajuns la cea de a XII-a ediţie, debutează marţi, la Ploieşti, cu spectacolul "Regele moare", cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, producţie a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, informează Agerpres.

"Regele moare" de Eugene Ionesco, în regia lui Andrei şi a Andreei Grosu, va putea fi văzut de la ora 19,00, în cadrul evenimentului organizat de Teatrul "Toma Caragiu", în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti.

Tot în prima zi a festivalului este programat spectacolul "Gigel" de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu, producţie a Teatrului Bulandra din Bucureşti, reprezentaţie care va avea loc de la ora 20,00, la Showroom-ul BMW Proleasing Motors Ploieşti.

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu" are loc în perioada 15 - 20 noiembrie, reprezentaţiile urmând să se desfăşoare la sala Teatrului "Toma Caragiu", sala Teatrului de Animaţie Imaginario, Casa de Cultură a Sindicatelor, aleea pietonală din faţa Teatrului "Toma Caragiu", la Curtea Berarilor şi showroomul Proleasing Motors.

"Încercăm să aducem, în fiecare an, spectacole pe care orice spectator de teatru şi le-ar dori să le vadă", a declarat Mihaela Rus, managerul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti.

"Este un eveniment aşteptat, sunt aşteptate spectacolele pe care noi le-am inclus în programul acestui an. Sunt teatre din ţară, sunt teatre din afara ţării, sunt teatre de stat, sunt teatre independente, sunt spectacole create după pandemie, în timpul pandemiei, aşadar toate sunt spectacole proaspete, iar întreg festivalul este ca o revenire, cu toate că noi am fost în fericita situaţie, cât de fericită putea fi, şi nu am întrerupt festivalul de teatru pe perioada pandemiei, doar ediţia din 2020 a fost online, iar în 2021 am fost un caz fericit în care exact cu câteva zile înainte de festival s-au ridicat restricţiile, aşadar festivalul s-a putut ţine cu publicul în sală şi actorii pe scenă", a afirmat Mihaela Rus, pentru AGERPRES.

Ea a precizat că ediţia din acest an a festivalului se deschide şi se încheie cu spectacole de Eugene Ionesco.

"Pentru anul acesta ne-am propus acest coperte ale festivalului, teatru absurd, Eugene Ionesco autor. Deschidem cu 'Regele moare', un spectacol care nu prea prea pleacă din Bucureşti (...) şi încheiem cu 'Cântăreaţa cheală' în regia lui Cristian Ban, cea mai recentă premieră a Teatrului 'Toma Caragiu'", a menţionat Mihaela Rus.

Printre spectacolele care vor putea fi văzute la Ploieşti se numără "Chiritza în concert", spectacol-concert de Ada Milea, producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, spectacolul de teatru-dans "497" producţie a Ansamblului "Taban Tancegyuttes" Bekescsaba - Compania de Teatru "Aradi Kamaraszinhaz" din Ungaria, "Noaptea bufonilor", de Alexa Visarion, producţie a Teatrului Unteatru din Bucureşti, dar şi un concert cu surorile Odagiu care va avea loc sâmbătă, de la ora 21,30, la Curtea Berarilor.

Aleea pietonală din faţa Teatrului "Toma Caragiu", va găzdui în weekend, de la ora 15,00, spectacolul de teatru-circ "Fresh Air", după o idee de Anna Confetti, în regia lui Pep Vila, producţie a Companiei Cia Anna Confetti din Spania.

Festivalul se va încheia duminică cu cea mai recentă premieră a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, spectacolul "Cântăreaţa cheală" de Eugene Ionesco, în regia lui Cristian Ban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.