Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Salman al Arabiei Saudite va efectua o vizită în țară pentru a atenua efectele scandalului Khashoggi

middleeasteye.net
Jamal Khashoggi

Regele Salman al Arabiei Saudite va efectua începând de marți mai multe vizite oficiale în țară, timp de o săptămână, în contextul în care regatul se confruntă cu cea mai gravă criză politică din ultima perioadă, în urma uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează Reuters prluată de mediafax.

Este prima vizită de acest gen a regelui în vârstă de 82 de ani, de când acesta a preluat tronul în anul 2015. Regele va vizita mai multe provincii din țară, printre care și Qassim și Hail, situate la nord-vest de capitala Riyad.

În cadrul vizitelor, regele va discuta, printre altele, despre probleme legate de sănătate, educație și infrastructură, menționează presa saudită.

Decizia regelui vine în contextul în care Arabia Saudită se confruntă cu o criză politică, generată de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. Administrația de la Riyad a negat inițial orice implicare, dar sub presiunea autorităților din Turcia a identificat ulterior 18 suspecți.

Momentan nu se știe dacă fiul regelui, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, se va alătura vizitelor.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.