Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a apărat luni coexistenţa spaniolilor în cadrul mesajului său de Crăciun

Regele Spaniei

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a apărat luni ''coexistenţa'' spaniolilor în cadrul mesajului său de Crăciun, fără a face referire în mod explicit la Catalonia unde situaţia este încă tensionată, la mai mult de un an după încercarea eşuată de secesiune, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Coexistenţa - care este întotdeauna fragilă, să nu uităm - este cel mai mare patrimoniu pe care îl avem, noi spaniolii. Lucrarea cea mai preţioasă a democraţiei noastre şi cea mai mare moştenire pe care putem să o încredinţăm generaţiilor tinere'', a subliniat regele la Palatul Zarzuela din Madrid.

Dar ''aceasta necesită să avem grijă şi să întărim legăturile profunde care ne leagă şi care trebuie să ne unească întotdeauna'', a adăugat suveranul în vârstă de 50 de ani ;i care se află la conducerea statului spaniol de la abdicarea tatălui său Juan Carlos în 2014.

Această "coexistenţă necesită respectarea Constituţiei noastre" intrată în vigoare în 1978 după încheierea dictaturii lui Franco, a subliniat regele Felipe al VI-lea .

Chiar dacă nu a făcut nicio referire explicită la Catalonia, discursul său a survenit la doar câteva zile după o întrevedere joi între premierul spaniol Pedro Sanchez şi liderul catalan Quim Torra, care au cerut într-un comuncat comun un "dialog eficient" pentru a "asigura o soluţie" la criza catalană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.