Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regim STRICT: Ce mănâncă Oprescu în arest

sorin oprescu catuse

Lui Sorin Oprescu i s-a prelungit miercuri arestul preventiv cu încă 30 de zile. Diabetic şi cu probleme cardiace, primarul suspendat al Capitalei trebuie să se supună unui regim alimentar strict.

După ce Oprescu s-a plâns că a mâncat doar din pachetele de acasă şi că i s-a epuizat cota pe care o poate primi, conducerea Arestului Capitalei a decis ca bucătarul să-i gătească un meniu adecvat afecţiunilor de care suferă.

Vezi şi: Sorin Oprescu, lovitura zilei

"Un diabetic trebuie să aibă un regim strict şi individualizat, ce presupune trei mese principale şi două gustări, pentru a se evita variaţiile glicemiei. Alimentele incluse în dietă trebuie consumate doar cântărite, iar cele dulci, cu multe glucide concentrate – zahăr, fructoză -, sunt interzise", a declarat pentru ziarul Ring conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă şi toxicologie.

Vezi şi: Vești rele pentru Sorin Oprescu. Mai mulți din Dosarul său și-au recunoscut vina

Legumele, în special cele care se consumă proaspete, trebuie să facă parte din dieta zilnică a oricărei persoane, şi nu doar din dieta zilnică a diabeticilor. "Domnul Oprescu are voie de morcovi, ţelină, rădăcinoase albe, castraveţi, roşii, ardei şi verdeţuri, ceapă, usturoi, ciuperci, varză, broccoli, germeni de cereale şi dovlecei. Toate acestea trebuie să reprezinte circa 70% din meniul său zilnic. Ideal este să evite uleiul. Are voie carne de curcan şi pui, peşte, brânză de vaci, urdă, lapte, ocazional şi ou şi fructe oleaginoase. În niciun caz nu are voie caşcaval sau carne de porc, nici dacă este slabă. Nu are voie să mănânce mai mult de o felie de pâine la o masă", mai spune conf. dr. Ciuhodaru.

Vezi şi: Sorin Oprescu a găsit metoda prin care scapă de pușcărie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.