Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Damasc a executat 24 de persoane acuzate că au provocat incendii de pădure letale în 2020

DC News
pompier incendiu incendii

Regimul de la Damasc a executat 24 de persoane acuzate că au provocat incendii de pădure letale la sfârşitul verii trecute, a anunţat joi Ministerul sirian al Justiţiei, transmite AFP.

Cei 24 de "criminali", care au fost executaţi miercuri, erau acuzaţi de comiterea de "acte teroriste" prin provocarea, cu ajutorul materialelor inflamabile, a unor incendii "care au provocat decese şi au distrus infrastructuri ale statului, precum şi proprietăţi publice", a precizat ministerul într-un comunicat pe Facebook.

Comunicatul nu menţionează identitatea celor executaţi şi nici locul sau metoda de execuţie.

Alte 20 de persoane, între care cinci minori, au fost condamnate la pedepse mergând de la muncă forţată la 10 ani de închisoare şi închisoare pe viaţă.

Potrivit ministerului, condamnaţii au "mărturisit că au organizat întâlniri pentru a planifica incendiile şi că le-au provocat".

Este vorba de incendii din provinciile Latakia şi Tartus, pe coasta mediteraneană a Siriei, şi Homs, din centrul ţării, regiuni unde au avut loc în septembrie - octombrie 2020 aproape 187 incendii de pădure ce au afectat 280 de localităţi şi au provocat cel puţin trei morţi, precum şi zeci de răniţi, conform media oficiale siriene.

Incendiile au devastat circa 13.000 de hectare de terenuri agricole şi 11.000 de hectare de păduri şi au avariat peste 370 de locuinţe, a indicat Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.ro.

Incendiile sunt frecvente în Siria, la fel ca în unele din ţările cu care se învecinează, în perioada de căldură intensă ce se înregistrează în special spre sfârşitul verii. Autorităţile bănuiesc însă că în unele cazuri sunt provocate de localnici care vor să-şi facă rezerve de lemne pentru iarnă.

Potrivit organizaţiei Amnesty International, regimul sirian continuă să aplice pedeapsa capitală prin spânzurare, cel mai recent raport al organizaţiei pe această temă, publicat în acest an, consemnând că în Siria au avut loc execuţii, dar nu există suficiente informaţii fiabile pentru a avansa cifre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.