Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Minsk strânge lațul: Belarus va introduce pedeapsa cu moartea pentru infracţiunea de înaltă trădare comisă de demnitari și militari

Operation World
Belarus

Parlamentul din Belarus a adoptat în primă lectură proiectul de lege cu privire la modificarea codurilor în materie de răspundere penală. În mod special, proiectul propune introducerea pedepsei cu moartea pentru infracţiunea de înaltă trădare comisă de oficiali, demnitari sau militari. Acest amendament a fost adoptat cu o majoritate de voturi, transmite Serviciul Belarus al Radio Liberty.

Deputații au efectuat și unele modificări la articolul 'Sabotaj' din Codul Penal al Belarus. În loc de 'a cauza prejudicii securității economice și capacității de apărare', va fi acum considerată infracțiune aducerea de prejudicii securității economice și/sau militare.

Articolul este completat cu o notă privind eliberarea de la răspundere penală a unei persoane pentru acțiuni de pregătire a unor acte de sabotaj în cazul prevenirii acestora.

De asemenea, se introduce un articol privind tragerea la răspundere pentru difuzarea de informații false în mod deliberat, care discreditează armata belarusă și forţele de interne şi de securitate.

Belarus este singura țară din Europa în care pedeapsa cu moartea nu a fost abolită. Începând cu 1990, în țară au fost executate peste 400 de pedepse cu moartea.

În mai anul trecut, Aleksandr Lukașenko a semnat o lege care permite aplicarea pedeapsei cu moartea pentru tentative de atac terorist. Acuzarea de activități teroriste a susținătorilor opoziției din Belarus este o practică standard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.