Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de teroare al lui Putin nu se joacă: Șeful de campanie al lui Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru extremism

Twitter
Alexei Navalnîi

Unul dintre colaboratorii lui Alexei Navalnîi a fost condamnat la închisoare pentru extremism. Vadim Ostanin, care a condus sediul local al lui Navalnîi din orașul siberian Barnaul, va sta nouă ani în închisoare pentru „extremism", potrivit Reuters.

Fostul șef al unei filiale locale a organizației de campanie a criticului Kremlinului Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia pentru participare la o „comunitate extremistă", a anunțat luni echipa lui Navalnîi. Vadim Ostanin a desfășurat doar „muncă politică legală", a scris echipa lui Navalnîi pe Telegram.

Ostanin a fost arestat în decembrie 2021 la Moscova. Ulterior, el a fost transferat la Barnaul, unde a fost judecat.

„La sosirea mea la Barnaul de la Moscova, fără nicio explicație, am fost plasat într-o celulă solitară, de aproximativ șase metri pătrați, într-un subsol cu o fereastră acoperită cu moloz. Aproximativ o săptămână mai târziu, celula a fost inundată cu apă până la glezne... În aceste celule erau șobolani, furnici, păianjeni", a scris Ostanin într-o scrisoare publicată de echipa lui Navalnîi.

Echipa lui Navalnîi a mai anunțat că anchetatorii au făcut presiuni asupra lui Ostanin pentru a-și recunoaște vina, dar acesta a refuzat.

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al lui Putin, ispășește o pedeapsă totală de 11 ani și jumătate într-o colonie penală pentru fraudă și alte acuzații despre care spune că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere. Săptămâna trecută, procurorii ruși au cerut unei instanțe să îl închidă pentru încă 20 de ani într-un nou proces penal pentru acuzații care includ extremismul.

Luna trecută, o altă colaboratoare a lui Navalnîi, Liliya Chanysheva, a fost condamnată la 7 ani și jumătate pentru „extremism".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.