Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul din China nu cedează în fața protestelor: adoptă măsuri și mai dure/ Se așteaptă o reacție violentă

bbc.com
protest china

Vice-premierul Sun Chunlan a cerut miercuri eforturi suplimentare pentru a îmbunătăţi măsurile de prevenire şi control a pandemiei de COVID-19, îndemnând la optimizarea politicilor de testare, tratare şi carantinare pe măsură ce patogenicitatea virusului slăbeşte, potrivit presei de stat chineze, citate de Reuters.

Aceste declaraţii survin în contextul în care oraşele din China adoptă o abordare mai direcţionată pentru a gestiona focarele de infecţie, adaptând cele 20 de noi măsuri decise de guvern în urmă cu aproape trei săptămâni, informează Agerpres. 

"Ţara se confruntă cu o nouă situaţie şi cu noi sarcini în prevenirea şi controlul epidemiei pe măsură ce patogenicitatea virusului Omicron slăbeşte, mai mulţi oameni sunt vaccinaţi şi se acumulează experienţă în limitarea virusului", a declarat Sun Chunlan, potrivit Xinhua.

Sun a spus că guvernul "a pus întotdeauna sănătatea şi siguranţa oamenilor pe primul loc şi a tratat eficient incertitudinile situaţiei generate de COVID-19 cu o strategie consecventă şi măsuri flexibile de combatere a virusului", potrivit presei de stat.

Ea a mai spus că ţara trebuie să îmbunătăţească imunizarea întregii populaţii. Guvernul chinez a anunţat recent că va creşte rata de vaccinare pentru bătrâni şi copii, cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei.

Ţara adoptă, de asemenea, o "abordare mai umană" pentru a combate focarele de infecţie.

Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, unde au avut loc revolte şi tulburări, este în fruntea schimbărilor, relaxând restricţiile şi permiţând, de asemenea, contactelor apropiate ale cazurilor de COVID să fie carantinate acasă, potrivit guvernului şi presei locale.

Oraşele Chongqing şi Dongguan, tot în provincia Guangdong, au anunţat că persoanele care au avut contacte apropiate cu pacienţii infectaţi pot, de asemenea, să stea în carantină acasă.

Un district din oraşul Ordos din regiunea autonomă Mongolia Interioară a oprit joi, temporar, toate testele COVID din cauza temperaturilor scăzute, presa de stat evidenţiind că decizia demonstrează partea "umană" a modului în care autorităţile controlează epidemia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.