Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimurile opresive au fost contracarate de tineri în Asia - raport

revolta

Starea privind drepturile omului în Asia a fost caracterizată anul trecut prin faptul că grupuri conduse de tineri au simţit că nu au altă opţiune decât să se revolte împotriva regimurilor tot mai opresive, potrivit raportului anual al Amnesty International emis joi, informează dpa, scrie Agerpres.

Raportul, intitulat "Drepturile omului în Asia-Pacific: Analiză pentru 2019", oferă rezumate succinte despre starea drepturilor omului anul trecut în 25 de ţări din Asia.

"Principala concluzie a analizei noastre este aceea că, în multe locuri, drepturile omului se îndreaptă spre o direcţie greşită", a spus Nicholas Bequelin, director regional al Amnesty International, la evenimentul de lansare a raportului joi, la Bangkok.

"Guvernele din regiune dau dovadă de o indolenţă ce nu poate fi scuzată în faţa erodării foarte grave a drepturilor omului", a adăugat el.

De asemenea, anul 2019 a înregistrat "o creştere a protestelor populare, în special a protestelor conduse de tineri", a subliniat Bequelin.

"Aceasta este cu adevărat o nouă generaţie de activişti care pur şi simplu nu acceptă ca drepturile lor să fie încălcate", a spus el, subliniind că revoltele conduse de tineri în Hong Kong au fost "epicentrul acestor proteste".

Raportul de 67 de pagini descrie un număr de cazuri din ţările asiatice care arată o nepăsare faţă de drepturile omului: persecuţia minorităţii rohingya în Myanmar; îndoctrinarea şi tratamentul Chinei faţă de grupurile minoritare; insuficienta investigare a cazurilor de dispariţie forţată de activişti politici în Thailanda.

"Anul care urmează pare să fie la fel de greu ca cel care tocmai s-a încheiat. Însă, după cum au arătat în mod repetat activiştii tineri peste tot în Asia, acolo unde nu există speranţă, ea trebuie creată", se spune în raport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.