Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul său, prinţul Philip, s-au izolat la castelul Windsor, cu 3 zile înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor

WireImage
regina elisabeta 2

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi soţul său, prinţul Philip, s-au întors la castelul Windsor pentru a doua perioadă de izolare la nivel naţional, a anunţat luni Palatul Buckingham, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Cuplul regal a călătorit la reşedinţa din Berkshire de la moşia Sandringham cu trei zile înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor impuse timp de o lună.

Decizia prinţului Philip de a o însoţi pe regină la Windsor şi de a reveni la HMS Bubble - aşa cum este numită reşedinţa lor cu personal redus în contextul pandemiei de coronavirus - a fost luată după ce guvernul britanic a anunţat sâmbătă un nou lockdown.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că mutarea ducelui la Windsor a fost planificată de mai multă vreme.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna aceasta ca parte a eforturilor de stopare a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri.

Magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi pub-urile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet.

Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţâmânt vor rămâne deschise.

Nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul. O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.