Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: 'Viaţa mea va fi întotdeauna devotată serviciului public'

dailymail.co.uk
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat că viaţa ei va rămâne pentru totdeauna dedicată serviciului public, într-un mesaj care marchează Ziua Commonwealth, după ce suverana de 95 de ani a fost nevoită să îşi anuleze luni participarea la o slujbă religioasă ce marchează această sărbătoare, informează Reuters.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai vârstnic monarh din lume şi suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, are o stare de sănătate care a stârnit tot mai multe îngrijorări în ultimele luni şi a anunţat vineri că nu va participa la slujba religioasă care va avea loc luni cu ocazia Zilei Commonwealth la Westminster Abbey din Londra, o ceremonie la care familia regală britanică a participat de fiecare dată în ultimii 50 de ani.

Palatul Buckingham a anunţat că fiul cel mare al suveranei, prinţul moştenitor Charles, o va reprezenta pe suverană la această ceremonie. Decizia nu a avut legătură cu o presupusă boală a reginei, ci mai degrabă cu îngrijorările legate de disconfortul provocat de călătoria pe care Elisabeta a II-a ar trebui să o facă venind de la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, potrivit Agerpres.ro.

"În anul Jubileului meu de Platină, îmi face plăcere să reînnoiesc promisiunea pe care am făcut-o în 1947 că viaţa mea va fi întotdeauna devotată serviciului public", a declarat regina Elisabeta a II-a într-un mesaj adresat reprezentanţilor Commonwealth, o organizaţie condusă de regina britanică şi compusă din 54 de naţiuni, în principal foste colonii britanice.

Regina Elisabeta a II-a, al cărei soţ, prinţul Philip, a murit în aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani, a petrecut o noapte într-un spital din Londra în octombrie 2021 şi şi-a limitat de atunci activităţile oficiale în principal la reuniuni în format online, după ce medicii au sfătuit-o să se odihnească.

Luna trecută, suverana britanică a fost testată pozitiv cu noul coronavirus şi a prezentat doar simptome uşoare, asemănătoare unei răceli. Suverana s-a însănătoşit între timp şi a putut să îl primească în audienţă pe prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, săptămâna trecută.

La scurt timp după ce a sărbătorit în luna februarie împlinirea a 70 de ani de când a devenit regină, o sursă din casa regală a spus că suverana intenţionează să îşi reia activităţile în regim obişnuit, iar Palatul Buckingham a anunţat că în pofida anulării participării sale la evenimentul de luni, regina Elisabeta a II-a îşi va continua angajamentele oficiale din această săptămână, programate în format fizic.

Commonwealth a fost întotdeauna o organizaţie îndrăgită de regina Elisabeta a II-a, iar istoricii afirmă că succesul obţinut de suverană în transformarea fostului Imperiu Britanic într-o organizaţie de naţiuni reprezintă unul dintre cele mai mari succese ale domniei sale.

"Astăzi, ne aduce satisfacţie să observăm un Commonwealth modern, vibrant şi conectat, care combină o parte importantă de istorie şi de tradiţii cu mari progrese sociale, culturale şi tehnologice ale timpurilor noastre", a declarat suverana britanică în mesajul ei de luni.

"Faptul că organizaţia Commonwealth este mai puternică astăzi ca niciodată reprezintă meritul tuturor celor care s-au implicat în dezvoltarea sa", a adăugat regina Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.