Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a - Premierul Truss a vorbit la telefon cu Regele Charles după declaraţia din Downing Street

Agerpres - Reuters
Liz Truss

Premierul britanic, Liz Truss, a vorbit cu regele Charles al III-lea după ce a făcut o declaraţie în faţa biroului său din Downing Street pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta şi pentru a cere Marii Britanii să se unească în jurul noului monarh al ţării, a declarat joi purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că secretarul său de cabinet a anunţat-o de moartea reginei la ora 15:30 GMT şi că în cursul zilei de joi va avea o întâlnire cu miniştrii care vor lua parte la evenmentele de comemorare a reginei, cu membri ai casei regale şi cu poliţia.

Elisabeta a II-a a murit în cursul zilei de joi, la Castelul Balmoral din Scoția. Avea 96 de ani. Trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a va fi mutat la Catedrala din Edinburgh și apoi la Palatul Buckingham. La cinci zile după aceea, va fi mutat la Westminster Hall.

Funeraliile reginei ar urma să aibă loc la Westminster Abbey, la 10 zile de la moartea sa, potrivit presei.

Moartea Elisabetei a II-a înseamnă că fiul ei cel mare, prințul moștenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, devine automat noul rege al Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.