Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a era îngrijorată de ideea de a muri în Scoţia

regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a era îngrijorată la sfârşitul vieţii de ideea de a muri la castelul său scoţian de la Balmoral din cauza complicaţiilor pe care decesul la această reşedinţă le-ar fi presupus pentru înmormântare, a mărturisit fiica sa, prinţesa Anne, într-un documentar, informează AFP.

"Cred că a existat un moment în care a simţit că lucrurile ar fi mai dificile dacă murea la Balmoral", a declarat prinţesa regală în documentarul BBC care priveşte retrospectiv la anul încoronării regelui Charles al III-lea şi care va fi difuzat pe 26 decembrie, potrivit Agerpres.

"Şi cred că am încercat să o convingem că asta nu ar trebui să facă parte din procesul de luare a deciziilor", a adăugat ea.

După 70 de ani de domnie, un record pentru monarhia britanică, regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022 la castelul Balmoral.

Decesul ei a fost urmat de o perioadă de doliu naţional, cu o coregrafie minuţios pregătită de mult timp, şi o organizare diferită în cazul în care moartea reginei survenea într-una dintre reşedinţele sale.

Suverana a trăit în ultima parte a vieţii la Castelul Windsor, de lângă Londra, dar obişnuia să îşi petreacă finalul verilor la Balmoral, unde călărea, iar familia sa mergea la vânătoare, iar Crăciunul la Sandringham, în estul Angliei.

După ce a fost expus publicului în Catedrala St. Giles din Edinburgh, sicriul reginei a fost transportat la Londra la bordul unui avion militar. El a fost ulterior expus publicului în Westminster Hall, cea mai veche încăpere a Parlamentului britanic, până înmormântarea din 19 septembrie.

În documentar, prinţesa Anne evocă momentul şi sentimentul ciudat de "uşurare" pe care l-a simţit atunci când coroana a fost scoasă din sicriu, iar "această responsabilitate a fost transferată" noului rege Charles al III-lea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.