Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a era o creștină practicantă - 10 lucruri pe care le-a spus despre Dumnezeu

regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a fost întotdeauna deschisă în privința credinței sale creștine puternice. În timp ce lumea deplânge pierderea celui mai longeviv monarh al Regatului Unit, premierchristianity.com prezintă zece citate semnificative din discursurile celebre ale Majestății Sale.

Regina nu a dezvăluit ce gândea despre o serie întreagă de subiecte, dar despre încrederea ei în Hristos a fost deschisă, clară și directă. Iată zece citate care arată ceva din relația reginei cu Hristos și modul în care aceasta o întărea și modela modul în care trăia și lucra:

1. ȘI-A ÎNCREDINȚAT SLUJBA ÎN MÂINILE LUI DUMNEZEU

„Declar în fața voastră toți că întreaga mea viață, fie ea lungă sau scurtă, va fi dedicată slujirii voastre și slujirii marii noastre familii imperiale din care facem parte cu toții. Dar nu voi avea puterea de a duce singură la îndeplinire această hotărâre decât dacă voi vă veți alătura la ea, așa cum vă invit acum să faceți: Știu că sprijinul vostru va fi de nezdruncinat. Dumnezeu să mă ajute să-mi îndeplinesc jurământul, iar Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care sunteți dispuși să îl împărtășiți.” (Discurs radiofonic la cea de-a 21-a aniversare, 1947)

2. SINGURUL MOD DE A-ȘI TRĂI VIAȚA

„Știu cât de mult mă bazez pe credința mea pentru a mă ghida în momentele bune și în cele rele. Fiecare zi este un nou început. Știu că singurul mod de a-mi trăi viața este să încerc să fac ceea ce este corect, să am o viziune de ansamblu, să dau tot ce am mai bun din mine în tot ceea ce aduce ziua respectivă și să mă încred în Dumnezeu!” (2002)

3. DE CE ESTE ISUS UNIC

„Deși suntem capabili de mari acte de bunătate, istoria ne învață că uneori avem nevoie să fim salvați de noi înșine - de nepăsarea sau de lăcomia noastră. Dumnezeu a trimis în lume o persoană unică - nici un filozof, nici un general (oricât de importante ar fi aceștia) -, ci un Mântuitor, cu puterea de a ierta.” (2011)

4. CE O SUSȚINEA ÎN MOMENTELE DIFICILE

„Pentru mulți dintre noi, credințele noastre sunt de o importanță fundamentală. Pentru mine, învățăturile lui Hristos și responsabilitatea mea personală în fața lui Dumnezeu oferă un cadru în care încerc să-mi conduc viața. La fel ca mulți dintre voi, în vremuri dificile, am găsit o mare alinare în cuvintele și exemplul lui Hristos.” (2000)

5. CUM ERA HRISTOS SURSA DE INSPIRAȚIE ÎN VIAȚA EI

„Pentru mine, viața lui Iisus Hristos, Prințul Păcii, a cărui naștere o sărbătorim astăzi, este o sursă de inspirație și o ancoră în viața mea. Un model de reconciliere și de iertare, El și-a întins mâinile în dragoste, acceptare și vindecare. Exemplul lui Hristos m-a învățat să caut să respect și să prețuiesc toți oamenii, indiferent de credință sau nu.” (2014)

6. DARUL LUI DUMNEZEU AL RECONCILIERII

„Cadoul pe care l-aș aprecia cel mai mult anul viitor este ca reconcilierea să fie găsită oriunde este nevoie de ea. O reconciliere care să aducă pace și siguranță familiilor și vecinilor care în prezent suferă și sunt dezbinate. Amintiți-vă că binele se răspândește în exterior și fiecare lucru mărunt ajută. Lucrurile mărețe cresc de la începuturi mici, așa cum au crescut de fapt din micul copil din Betleem. (1976)

7. ISUS NE DĂ PUTERE SĂ ÎL URMĂM

„Hristos nu numai că ne-a dezvăluit adevărul în învățăturile Sale. El a trăit după ceea ce a crezut și ne-a dat puterea de a încerca să facem la fel - și, în cele din urmă, pe cruce, a arătat exemplul suprem de curaj fizic și moral.” (1981)

8. CUM A RESTABILIT DUMNEZEU DRAGOSTEA ÎN VIEȚILE NOASTRE PRIN ISUS

„Aceasta este perioada din an în care ne amintim că Dumnezeu și-a trimis unicul fiu 'pentru a sluji, nu pentru a fi slujit'. El a readus iubirea și slujirea în centrul vieții noastre în persoana lui Isus Hristos.” (2012)

9. PROVOCAREA UCENICIEI CREȘTINE

„În vremuri dificile, putem fi tentați să găsim scuze pentru autoindulgență și să ne spălăm pe mâini de responsabilitate. Crăciunul reprezintă opusul... trebuie să ieșim și să căutăm oportunități de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși decât noi, chiar dacă acest serviciu necesită sacrificii.” (1980)

10. DE CE NIMENI NU ESTE DINCOLO DE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU

„Pentru creștini, ca pentru toți oamenii de credință, reflecția, meditația și rugăciunea ne ajută să ne reînnoim în iubirea lui Dumnezeu, în timp ce ne străduim zilnic să devenim oameni mai buni. Mesajul de Crăciun ne arată că această iubire este pentru toată lumea. Nu există nimeni dincolo de raza ei de acțiune.” (2013)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.