Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a se va afla în Scoţia pentru o săptămână de evenimente regale

dailymail.co.uk
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, a sosit luni în Scoţia pentru o săptămână de evenimente regale, alături de mai mulţi membri ai familiei sale, relatează AFP.

Deplasarea sa pentru această "săptămână la Holyrood" a fost anunţată în ultimul moment, aşa cum se întâmplă de obicei, din cauza problemelor sale de mobilitate, potrivit Agerpres.

Zâmbitoare, îmbrăcată în albastru deschis şi sprijinindu-se într-un baston, regina a fost fotografiată la Palatul Holyroodhouse, din Edinburgh, cu ocazia ceremoniei de "predare a cheilor", în cadrul căreia monarhului i se înmânează în mod tradiţional cheile oraşului şi este întâmpinată în "vechiul regat al Scoţiei".

Ea este însoţită de fiul ei Edward şi de soţia acestuia, Sophie.

Ultima apariţie a reginei Elisabeta datează din 22 iunie, când s-a întâlnit la Castelul Windsor, unde locuieşte în prezent, cu guvernatorul statului australian New South Wales.

Britanicii au sărbătorit timp de patru zile, la începutul lunii iunie, cei 70 de ani de domnie ai reginei. Ea a apărut atunci de trei ori la balconul Palatului Buckingham.

Cu ocazia Jubileului de Platină, regina Elisabeta a II-a, care este cel mai în vârstă monarh în funcţie din lume, şi-a reafirmat intenţia de a continua să-şi slujească supuşii cât mai bine, "susţinută de familia (ei)".

Ea este din ce în ce mai des reprezentată de prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, moştenitorul coroanei britanice, care va participa şi la diverse angajamente în această săptămână în Scoţia, în cadrul acestei săptămâni la Holyrood.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.