Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a va primi cuplul regal spaniol în iunie, iar vizita lui Trump se amână

www.realclear.com
Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va primi vizita perechii regale spaniole în luna iunie, a comunicat vineri Palatul Buckingham, anunţ ce înseamnă că vizita preşedintelui american Donald Trump nu va putea avea loc în această vară, transmite AFP. 'Regele Felipe al VI-lea, însoţit de regina Letizia a Spaniei, a acceptat invitaţia reginei de a efectua o vizită de stat în Regatul Unit între 6 şi 8 iunie', a informat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al premierului Theresa May, aceasta înseamnă că vizita de stat a lui Donald Trump 'nu va avea loc în această vară'. 'Există o altă fereastră mai târziu în cursul anului', a adăugat el, fără alte precizări. Conform presei britanice, vizita lui Trump era prevăzută iniţial în luna iunie, dar preşedintele american ar fi solicitat amânarea ei pentru ca opoziţia declanşată de această perspectivă să se atenueze.

Tabloidul Sun, citând o sursă guvernamentală anonimă, scria la începutul lui martie că vizita lui Donald Trump a fost amânată pentru luna octombrie, timpul necesar pentru ca 'febra să scadă puţin'. Theresa May i-a adresat o invitaţie lui Donald Trump în timpul vizitei pe care a întreprins-o la Washington la sfârşitul lui ianuarie, vizând strângerea legăturilor cu SUA în contextul Brexit-ului. O vizită de stat în Marea Britanie este înconjurată de un fast aparte, ce presupune o plimbare cu trăsura, un discurs în parlamentul de la Westminster, un banchet oficial cu regina şi înnoptarea la Palatul Buckingham, reşedinţa regală oficială.

Această perspectivă i-a înfuriat pe numeroşi britanici după decretul antiimigraţie semnat de preşedintele american, iar o petiţie cerând ca viitoarea deplasare a lui Trump să aibă doar rangul de vizită oficială a strâns peste 1,8 milioane de semnături. Perspectiva unei întâlniri între Donald Trump şi suverana britanică îi agită şi pe deputaţii britanici, preşedintele Camerei Comunelor declarându-şi 'opoziţia fermă' faţă de un discurs al lui Trump în parlament, conform Agerpres. Potrivit The Sun, vizita ar putea avea loc între 5 şi 8 octombrie, în timpul vacanţei parlamentare, ceea ce ar elimina problema unui discurs în legislativul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.