Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-la a deschis noua legislatură după victoria Partidului Conservator în alegerile anticipate

evz.ro
regina elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a deschis o nouă sesiune a Parlamentului britanic constituit în urma victoriei prim-ministrului conservator Boris Johnson în alegerile anticipate de săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Prioritatea guvernului este de a realiza Brexitul şi "de a profita la maximum" de oportunităţile oferite de ieşirea din Uniunea Europeană, spune monarhul, în vârstă de 93 de ani, în al său ''Queen's Speech'' (Discursul Reginei), relatează dpa.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Executivul doreşte să negocieze acorduri comerciale liberale cu economiile fruntaşe ale lumii şi să răspundă priorităţilor cetăţenilor, între care alocarea de fonduri suplimentare pentru serviciul naţional de sănătate. De asemenea, asigură resurse suplimentare pentru şcoli, infrastructură mai bună şi condamnări mai grele pentru infracţiuni de terorism, potrivit unei declaraţii a Downing Street 10.

După discursul Reginei prin care este lansată noua legislatură, membrii Camerei Comunelor vor începe dezbaterile pe marginea măsurilor anunţate şi un vot ar urma să aibă loc în ianuarie, conform AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.