Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta I a fost traducătoarea în engleză a textelor scrise de Tacitus

scriitor

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că Elisabeta I, unul dintre cei mai iubiţi monarhi ai Angliei, este traducătorul care a realizat versiunea în limba engleză a textelor scrise de senatorul şi istoricul Tacitus, care descriu politica de nivel înalt, trădările şi depravarea elitelor din Roma Antică, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Experţii au demonstrat că o traducere din secolul al XVI-lea a primei cărţi din "Analele lui Tacitus" - scrisă manual cu elegante caractere italice pe hârtie de caiet dictando - a fost realizată de regina Elisabeta I, în urma unei analize care a ţinut cont de textul scris manual, stilul de scriere al reginei şi tipul de hârtie utilizat. 

"Manuscrisul traducerii 'Analelor lui Tacitus', conservat în prezent la Biblioteca Palatului Lambeth, este o lucrare a reginei Elisabeta I", a declarat cercetătorul John-Mark Philo într-un articol publicat în The Review of English Studies.

Citește și: Majestatea Sa Margareta şi ASR Principele Radu vor sărbători Ziua Naţională din acest an la Iaşi

Tacitus, un istoric din Imperiul Roman, i-a descris pe Tiberius şi Nero ca pe nişte tirani şi a relatat în textele sale corupţia şi depravarea împăraţilor romani. 

Elisabeta I a avut parte de o copilărie tumultuoasă, fiind nevoită să asiste la căderea în dizgraţie şi moartea mamei sale şi să suporte persecuţii în timpul domniei surorii sale vitrege, Mary I, înainte de a urca ea însăşi pe tron la vârsta de 25 de ani. 

Supranumită "Regina virgină", Elisabeta I, care a domnit între anii 1558 şi 1603, a respins tentativele Spaniei de a cuceri Anglia. Nu s-a căsătorit niciodată şi a murit fără să desemneze un succesor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.