Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Registrul Auto Român va fi conectat la baza de date a tuturor instituțiilor similare din Europa

APIA
masini

Cei care cumpără mașini la mâna a doua din orice stat al Uniunii Europene vor putea verifica oficial, peste doi ani, kilometrajul și istoricul mașinii, se arată într-un material al Televiziunii Digi 24.

Din 2023, Registrul Auto Român va fi conectat la baza de date a tuturor instituțiilor similare din Europa. Doar pe baza seriei motorului, se va putea vedea întregul istoric al mașinii, indiferent prin câte țări europene a fost aceasta.

De doi ani, Registrul Auto Român pune la dispoziție o aplicație gratuită de verificare a kilometrajului. În momentul de față, pe site-ul RAR, se poate verifica doar istoricul mașinilor rulate în România. Dacă mașina a fost adusă dintr-o țară străină, kilometrajul acesteia nu poate fi verificat în prezent în mod oficial, iar mulți români au aflat, abia după ce au cumpărat o mașină rulată, că numărul de kilometri a fost dat înapoi.

O minimă evaluare se poate face și de către cumpărători. Specialiștii care vând mașini la mâna a doua recomandă ca, atunci când vreți că cumpărați un automobil second hand, să vă uitați la o serie de detalii din interiorul mașinii. Concret, trebuie să vă uitați la scaun, ca să vedeți cât este de uzat, apoi - la volan, la schimbătorul de viteze și la pedalele de accelerație, frână și ambreiaj. Cu cât acestea sunt mai uzate, cu atât vă puteți face o idee mai clară despre adevăratul kilometraj al mașinii. În Germania, modificarea kilometrajului unei mașini este infracțiune. În România, acest lucru nu este reglementat concret în codul penal.

 

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.