Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiune italiană oprește vaccinarea cu AstraZeneca după decesul unui profesor

Twitter
italia

Regiunea Piemont, din nordul Italiei, a decis duminică suspendarea provizorie a administrării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, după decesul unui profesor vaccinat cu o zi în urmă, relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Mircea Dinescu, dezvăluiri rușinoase despre Gabriel Liiceanu: A refuzat să fie dizident de frică. După 1989 a primit de la SRI plocoane

Decizia, ce urmează altora similare luate în unele ţări europene, este o măsură preventivă în aşteptarea rezultatelor analizelor privind lotul de vaccinuri respectiv şi a unei eventuale legături cu decesul semnalat. ''Este un act de extremă prudenţă, în timp ce verificăm dacă există o legătură. Până în prezent nu am avut probleme majore legate de administrarea vaccinurilor anti-COVID-19'', a declarat şeful serviciului regional de sănătate din Piemont, Luigi Genesio Icardi, fără alte detalii privind decesul profesorului.

Italia a oprit joi administrarea dozelor dintr-un lot de vaccinuri anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a doi bărbaţi din Sicilia care au fost vaccinaţi recent cu acest ser. Agenţia italiană pentru medicamente (AIFA) a declarat că oprirea vaccinării cu seruri din acel lot este o măsură de precauţie şi că nu a fost stabilită vreo legătură între vaccin şi eventualele ''efecte adverse serioase''.

Austria suspendase anterior şi ea administrarea vaccinurilor dintr-un lot diferit produs de AstraZeneca, după decesul unei persoane diagnosticate cu tromboză multiplă (formarea de cheaguri de sânge).

Între timp, în urma unor temeri similare privind posibile formări de cheaguri de sânge, mai multe ţări europene au decis suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca, respectiv Danemarca, Norvegia, Islanda, Bulgaria şi Irlanda.

Dar Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi ''continuarea administrării'' vaccinului AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser, conform constatărilor instituţiei europene numărul tromboemboliilor la persoanele vaccinate nefiind superior celui observat pe ansamblul populaţiei, punct de vedere împărtăşit vineri şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.