Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiunea care introduce introduce concediul menstrual: Este responsabilitatea fiecărui angajator să îmbunătățească viața profesională a angajatelor

www.rri.co.id
menstrual

Regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franța introduce concediul menstrual. Orașul Saint-Ouen și metropola Strasbourg au lansat, de asemenea, experimente în ultimele luni.

Consiliul regional din Nouvelle-Aquitaine dorește să introducă concediul menstrual de două zile pe lună pentru angajatele sale, sub rezerva unei adeverințe medicale, conform unei propuneri care urmează să fie supusă luni votului.

Conform acestei propuneri, angajatele din regiune vor putea să ia "două zile de concediu special pe lună pe motive medicale, fără perioadă de așteptare și, prin urmare, fără să le fie reținuți bani din salariu", a precizat consiliul într-un comunicat citat de Le Figaro.

"În lipsa unei măsuri naționale, este responsabilitatea fiecărui angajator să îmbunătățească viața profesională a angajatelor care suferă de endometrioză sau de menstruație dureroasă", precizează regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Este una dintre primele inițiative de acest gen din Franța.

La sfârșitul lunii martie, orașul Saint-Ouen (Seine-Saint-Denis) a lansat un experiment similar, iar săptămâna trecută Strasbourg a indicat că dorește să introducă un program similar anul viitor.

Prima țară care dă concediu menstrual este Spania. Legea privind sănătatea sexuală şi reproductivă, care prevede şi dreptul că femeile au dreptul la concediu în perioada de ciclu menstrual, a intrat în vigoare în vara acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.