Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regiunile spaniole Catalonia și Aragon vor candida pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030

digisport.ro
jocuri olimpice

Regiunile spaniole Catalonia și Aragon au ajuns la un acord pentru a depune o candidatură comună în vederea organizării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, a anunțat luni presa spaniolă, citată de Reuters.

Ziarul La Vanguardia, cu sediul la Barcelona, a relatat că președintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a trimis o scrisoare oficială premierului Pedro Sanchez și executivilor locali cu detalii despre candidatura care va fi prezentată Comitetului Olimpic Internațional în timp util, conform Mediafax.

Orașul japonez Saporro este considerat favorit pentru organizarea evenimentului, iar fostele gazde ale Jocurilor de iarnă, Vancouver din Canada și Salt Lake City din Statele Unite, ar fi de asemenea interesate.

Ideea de a găzdui Jocurile Olimpice a divizat opinia publică din regiunile spaniole, mai ales că guvernul pro-independență din Catalonia nu a dorit să includă Aragon în candidatură, din cauza unei dispute politice.

De asemenea, activiștii au avertizat că organizarea Jocurilor ar putea avea un impact negativ și asupra Pirineilor, din cauza schimbărilor climatice.

Guvernul catalan a declarat că va organiza un referendum în regiune cu privire la aceste planuri. În trecut, referendumurile au anulat potențiale candidaturi din partea mai multor țări.

Deocamdată, planul este de a împărți probele de gheață indoor între La Molina-Masella, Baqueira Beret și Boi Taull din Catalonia, în timp ce Pirineii Aragonului vor fi scena pentru competițiile pe zăpadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.