Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizor de imagine celebru, câştigătorul unui Oscar pentru 'Zorba Grecul', a murit în Creta la 91 de ani

adevarul.ro
zorba grecul

Regizorul de imagine britanic Walter Lassally, câştigătorul unui premiu Oscar pentru filmul 'Zorba Grecul', a murit la vârsta de 91 ani în Creta, unde se stabilise de peste două decenii, relatează AGERPRES, citând EFE. 

În ultimul an sănătatea lui s-a deteriorat drastic şi a fost internat într-un spital din Hania (capitala Cretei), unde a murit luni din cauza complicaţiilor survenite în urma unei intervenţii chirugicale, au informat surse ale centrului medical grec. 

Lassally s-a născut în Germania în 1926 şi s-a mutat cu familia la Londra după ascensiunea nazismului, în 1939. El s-a dedicat de timpuriu fotografiei iar la începutul anilor 1950 s-a lansat în cinematografie, fiind operator de imagine pentru numeroase filme.

Citeşte şi: Doliu în muzică! Un celebru muzician, 'mentor' al trupei AC/DC, a murit

În anii '50, a fost asociat cu mişcarea Free cinema, iar în anii '60 cu Noul Val Britanic când este cunoscută participarea sa la proiectele regizate de Tony Richardson. În 1963, el a lucrat cu regizorul Michael Cacoyannis şi actorul Anthony Quinn la filmul 'Zorba Grecul' pentru care a primit Oscarul pentru cea mai bună imagine în alb-negru. 

Lassally s-a mutat în Creta, unde a fost turnată marea parte a filmului 'Zorba Grecul', după ce s-a căsătorit în 1991. 

În 2008, el a primit un premiu decernat de American Society of Cinematographers, iar în 2013 a participat ca actor în filmul lui Richard Linklater, 'Before Midnight', unde a interpretat rolul unui scriitor britanic retras în Grecia. 

Potrivit presei locale, înmormântarea lui Walter Lassally va fi o chestiune complicată, având în vedere că nu i-a fost restituit paşaportul pe care îl trimise în ţară pentru a fi reînnoit. Prin urmare nu există un document oficial care să-i ateste identitatea în Creta, unde nu locuieşte nicio rudă a sa apropiată.

Citeşte şi: #3010 Festival va avea loc pe 30 octombrie la Arenele Romane în beneficiul victimelor de la Colectiv .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.