Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul britanic Ridley Scott va primi distincţia BAFTA Fellowship

awardscircuit.com
regizor Ridley Scott

Regizorul britanic Ridley Scott va primi distincţia BAFTA Fellowship în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor BAFTA, informează Press Association, potrivit AGERPRES

Citeşte şi: Guvernatorul Băncii Poloniei, declaraţii ŞOCANTE: De ce dă România drept exemplu NEGATIV

Cineastul, în vârstă de 80 de ani, a spus că este ''foarte mulţumitor'' să fii recompensat cu acest premiu, decernat anual unui profesionist din cinema pentru ''contribuţia remarcabilă şi excepţională la industria filmului, jocurilor sau televiziunii''. 

Ridley Scott, cunoscut pentru peliculele ''Alien'', ''Gladiator'' şi ''Blade Runner'', a declarat: ''Este un privilegiu că am putut să îmi fac o carieră în această industrie, iar faptul că munca mi-a fost recompensată este într-adevăr foarte mulţumitor''. 

Regizorul are în spate o carieră de peste 40 de ani şi a realizat peste 25 de filme de lung metraj. 

Cel mai recent succes al său, ''All The Money In The World'', spune povestea răpirii lui John Paul Getty III.

Ridley Scott a fost nevoit să refilmeze mai multe scene cu Christopher Plummer care l-a înlocuit pe Kevin Spacey cu doar câteva săptămâni înainte de data lansării filmului, în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală formulate împotriva actorului din ''House Of Cards''. 

Regizorul a declarat la începutul anului pentru Press Association că, în urma acuzaţiilor împotriva lui Spacey, ''a căutat o soluţie la această problemă'' şi a propus să urmeze exemplul Netflix, care l-a scos pe Spacey din distribuţia ''House Of Cards'' fără să anuleze serialul. 

''Am crezut că vom fi zdrobiţi fără să putem fugi pentru că Netflix vorbea deja despre anularea serialului. După care, în loc să facă asta, l-au înlocuit'', a declarat cineastul. 

Ceremonia de decernare a premiilor BAFTA va avea loc pe 18 februarie. În ziua următoare galei, regizorul va discuta despre filmele sale în cadrul unui eveniment special ''A Life In Pictures'', desfăşurat la sediul organizaţiei din Londra. 

Directorul executiv BAFTA, Amanda Berry, a spus: ''Ridley Scott este un regizor vizionar, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti britanici a cărui muncă şi-a pus amprenta memorabilă asupra istoriei cinemaului''. 

''Pasiunea sa şi căutarea în permanenţă a perfecţiunii au oferit spectatorilor de cinema o paletă tentantă de filme printre care 'Alien', 'Gladiator', 'Thelma And Louise' şi 'Blade Runner'. La 40 de ani de la debutul regizoral, filmele sale continuă să estompeze graniţele de stil şi gen, antrenând spectatorii şi inspirând următoarea generaţie de talente''. 

Ridley Scott calcă pe urmele celor care au primit distincţia înaintea sa: Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Elizabeth Taylor, Stanley Kubrick, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Judi Dench, Vanessa Redgrave, Helen Mirren, Sidney Poitier. 

Mel Brooks a primit distincţia în cadrul ceremoniei de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.