Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul canadian David Cronenberg va fi recompensat cu un premiu onorific la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian

mubi.com
David Cronenberg

Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, care va avea loc între 16 şi 24 septembrie în acest oraş spaniol, îl va recompensa pe regizorul canadian David Cronenberg cu un premiu onorific, au anunţat vineri organizatorii evenimentului, informează AFP.

Acest premiu va recompensa "cariera unuia dintre cei mai originali cineaşti din ultimii 50 de ani", precizează un comunicat de presă publicat pe site-ul festivalului.

Trofeul îi va fi înmânat regizorului canadian pe 21 septembrie cu ocazia unei proiecţii a celui mai recent film al său, "Crimes of the future", care a fost selectat în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de la Cannes, potrivit Agerpres.ro.

"Maestru al stilului horror, al atmosferelor tulburătoare şi al unui univers pe cât de personal pe atât de netransmisibil, David Cronenberg a regizat 20 de lungmetraje, iar unele dintre ele au devenit filme clasice ale stilurilor SF, horror, dramă psihologică şi thriller", au declarat organizatorii festivalului spaniol.

David Cronenberg, în vârstă de 79 de ani, a regizat filme precum "The Fly" (1986), "Dead Ringers" (1988), "Crash" (1996), şi a colaborat cu actori celebri, precum Willem Dafoe, Geena Davis, Michael Fassbender, Jeff Goldblum, Martin Sheen şi Naomi Watts.

Celălalt premiu onorific atribuit de organizatorii Festivalului de la San Sebastian va fi înmânat actriţei franceze Juliette Binoche.

Artista franceză, în vârstă de 58 de ani, va fi recompensată pentru "vasta sa carieră, pe durata căreia a intrepretat aproape 75 de personaje, de la eroinele cele mai puternice şi până la personajele cele mai fragile, trecând prin universul personalităţilor istorice, în roluri dramatice şi altele de comedie", precizează acelaşi comunicat de vineri.

Chipul actriţei franceze, care a câştigat premiul Oscar pentru rolul secundar din "The English Pacient", regizat în 1996 de Anthony Minghella, figurează pe afişul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la San Sebastian.

David Cronenberg şi Juliette Binoche se alătură astfel altor actori de seamă care au fost recompensaţi de festivalul spaniol, precum Gregory Peck (1986), Bette Davis (1989), Lauren Bacall (1992), Catherine Deneuve (1995), Isabelle Huppert (2003) şi Johnny Depp (2021).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.