Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Ghostbusters, Ivan Reitman, a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Ivan Reitman, regizorul unor producţii cinematografice de succes, precum "Ghostbusters", a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani, relatează luni contactmusic.com. Regizorul "Ghostbusters" a murit în somn, în locuinţa sa din California, sâmbătă, la vârsta de 75 de ani, a confirmat familia sa, informează Agerpres.

"Familia noastră este îndurerată de pierderea neaşteptată a unui soţ, tată şi bunic care ne-a învăţat să căutăm întotdeauna magia în viaţă", au declarat cei trei copii ai săi, Jason, Catherine şi Caroline Reitman, într-un comunicat comun.

"Găsim alinare în faptul că activitatea sa de regizor a adus râs şi fericire pentru nenumărate persoane din întreaga lume", au transmis ei exprimându-şi totodată speranţa "că cei care l-au cunoscut prin filmele sale şi-l vor aminti mereu".

Ivan Reitman s-a născut în Komarmo, localitate din fosta Cehoslovacie, şi s-a mutat în Canada împreună cu părinţii săi, care erau evrei maghiari, ca refugiaţi, când el avea patru ani.

A înregistrat primul succes cu producţia "National Lampoon's Animal House", în 1978, urmată de "Meatballs" (1979) şi "Stripes" (1981).

Reitman a fost nominalizat la două Oscaruri ca producător şi regizor al peliculei "Ghostbusters" din 1984, film ce a obţinut încasări de aproape 300 de milioane de dolari la nivel mondial şi a stat la baza mai multor spin-off-uri, inclusiv "Ghostbusters: Afterlife", lansat anul trecut şi regizat de fiul său, Jason.

Printre filmele celebre ce poartă semnătura producătorului şi regizorului Ivan Reitman se numără "Old School", "Beethoven", "Kindergarten Cop", "Twins" şi "Junior".

Preşedintele şi CEO-ul Sony Pictures Motion Picture Group, Tom Rothman, i-a adus un omagiu regizorului. "În seara aceasta (sâmbătă, n.a.), doamna cu torţă plânge, la fel ca noi toţi cei de la Columbia şi cinefilii din întreaga lume. Ivan Reitman a fost o parte inseparabilă a moştenirii acestui studio dar, mai mult decât atât, a fost un prieten. Un mare talent şi un om şi mai bun; i se va simţi foarte mult lipsa", a declarat el pentru Deadline.

Paul Feig, care a regizat "Ghostbusters: Answer the Call" din 2016, s-a declarat "şocat" la aflarea veştii. "Sunt în stare de şoc total. Am avut onoarea să lucrez îndeaproape cu Ivan şi a fost întotdeauna o experienţă deosebită de învăţare. El a regizat unele dintre comediile mele preferate din toate timpurile. Noi toţi cei din lumea comediei îi datorăm atât de multe. Mulţumesc pentru tot, Ivan", a scris el într-un mesaj pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.