Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul primului film realizat în spaţiu şi actriţa care va juca în acesta au primit avizul medical

analize medicale

O comisie medicală i-a autorizat pe regizorul rus Klim Shipenko şi pe actriţa Yulia Peresild să filmeze prima peliculă realizată în spaţiu, intitulată "Vyzov" ("Provocarea"), informează miercuri Centrul de Pregătire a Cosmonauţilor citat de EFE, arată Agerpres.

Filmul este coprodus de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, care în luna mai a dezvăluit ambiţia Rusiei de a deveni prima ţară care produce un film în spaţiu.

Klim Shipenko şi Yulia Peresild, una dintre cele mai cunoscute actriţe din Rusia, au fost declaraţi "apţi pentru zborul spaţial" care va avea loc în octombrie.

În vârstă de 37 de ani, Klim Shipenko este totodată, actor, producător şi regizor al filmelor ruseşti "Kholop", "Salyut-7" şi "Text".

La rândul său, Yulia Peresild a jucat în mai multe seriale şi filme, printre care "Bătălia pentru Sevastopol", în care a interpretat-o pe lunetista Ludmila Pavlicenko.

A primit avizul medical şi Anton Shkaplerov, cosmonautul care îi va însoţi pe cei doi în această odisee pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi care va fi totodată comandantul şi inginerul de zbor al navei spaţiale.

În cazul unor evenimente neprevăzute, atât regizorul cât şi actriţa vor avea înlocuitori.

Toţi au început sesiunea de pregătire în luna mai, aceasta fiind mai scurtă decât în mod obişnuit, atât în cazul cosmonauţilor cât şi al turiştilor spaţiali.

Instrucţia a constat în cunoaşterea sistemelor de la bordul navei Soyuz MS-19 cu care vor zbura spre segmentul rusesc al platformei orbitale unde va fi turnat filmul.

Ei au fost nevoiţi totodată să se obişnuiască cu imponderabilitatea şi să înveţe să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la întoarcerea pe Terra.

Echipajul va decola în octombrie de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, şi va rămâne pe platforma orbitală timp de 12 zile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.