Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul rus care a filmat la bordul ISS, pregătit să realizeze un film pe Lună sau Marte

theverge.com
Klim Shipenko spatiu Iulia Peresild The challenge Oleg Noviţki

Regizorul rus Klim Shipenko s-a arătat marţi pregătit să realizeze un film pe Lună sau chiar pe Marte, după întoarcerea dintr-o călătorie de 12 zile în care a filmat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi care i-a transformat ideile despre posibilităţile cinematografiei, informează Reuters.

Shipenko şi actriţa Iulia Peresild au revenit pe Pământ duminică după ce au filmat peste 30 de ore de material pentru ''The challenge'' ("Provocarea"), descris drept primul film realizat în spaţiu şi considerat de media din Rusia o realizare demnă de un record mondial.

Întrebat despre o posibilă continuare pe Lună, Shipenko a declarat în cadrul unei conferinţe de presă: ''Noi suntem pregătiţi. Credem că filmul spaţial ar trebui să fie filmat în spaţiu. Dacă este vorba despre Lună, să mergem pe Lună, dacă este despre Marte, să mergem pe Marte. De ce nu? De ce ar trebui filmat într-un studio?''.

Citește și: VIDEO| Actriţa rusă care va decola spre Staţia Spaţială Internaţională: 'E prea târziu ca să-mi mai fie frică'

Media de stat din Rusia au relatat intens despre filmul realizat în spaţiu, în contextul în care titanii Elon Musk şi Jeff Bezos au făcut senzaţie cu lansările lor de rachete, iar programul spaţial rusesc a fost afectat de întârzieri, accidente şi scandaluri de corupţie, notează Reuters.

''Fiecare secundă a fost o mare descoperire'', a spus Peresild, care joacă rolul unui medic căreia i se cere să meargă pe ISS pentru a salva viaţa unui cosmonaut.

Shipenko a declarat că echipajul de pe ISS s-a alăturat echipei de filmare, contribuind cu propriul dialog ''organic'' şi ţinându-l de picioare pentru a nu se lovi de obiectele din jur.

Regizorul a spus că experienţa i-a oferit ocazia de a învăţa noi tehnici. ''Unele scene pe care mi le-am imaginat într-un fel pe Pământ au ieşit complet diferit... Oamenii pot să stea faţă în faţă (în spaţiu), dar unul cu capul în sus, iar celălalt pe orizontală, iar camera poate să se afle pe un plan diferit, ceea ce transformă în totalitate perspectiva'', a precizat el.

''Pentru mine a fost o descoperire cinematografică, să realizez scene într-un mod complet diferit, cu trei sau patru planuri'', a adăugat regizorul.

Shipenko a spus că munca la ''The Challenge'' va continua până la la sfârşitul anului viitor, iar scenele filmate în spaţiu vor avea probabil 25-35 de minute după montaj.

El a declarat că nu a fost stabilită o dată pentru lansarea filmului, însă între timp ar putea fi date publicităţii scene din segmentul filmat în spaţiu, potrivit Agerpres.ro.

Valoarea costurilor nu a fost dezvăluită, însă Shipenko a spus că interesul internaţional este foarte mare. ''Cred că dacă filmul va fi lansat la nivel mondial bugetul va fi acoperit'', a declarat el, adăugând că acesta a fost obiectivul.

Capsula Soyuz MS-18 care i-a transportat pe actriţa Iulia Peresild, în vârstă de 37 de ani, regizorul Klim Shipenko, de 38 de ani, şi cosmonautul Oleg Noviţki, a aterizat în Kazahstan duminică dimineaţă, la ora 04:36.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.