Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Silviu Purcărete coordonează la Sinaia atelierul Cehov, la care participă 18 actori

https://yorick.ro/silviu-purcarete-pune-in-scena-iulius-caesar-la-teatrul-maghiar-de-stat-din-cluj/
Silviu Purcărete

Atelierul Cehov condus de regizorul Silviu Purcărete, primul eveniment major al celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru (FNT), a debutat joi, la Sinaia, arată un comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER) (Mediafax).

Evenimentul are loc între 5 și 13 iulie, în spațiile Centrului Cultural Carmen Silva și ale Cazinoului din Sinaia, adunând 18 actori români.

"Anul acesta, Atelierul de teatru pe care deja obișnuim să îl organizăm în cadrul festivalului va fi condus de un regizor de calibru precum Silviu Purcărete și va avea în centrul atenției arta lui Cehov, concentrată pe marginea piesei de teatru «Trei surori» și a câtorva fragmente din «Pescărușul». Este întâlnirea unui mare regizor cu 18 actori care sunt deja nume ale teatrului românesc, artiști cu experiență care muncesc mult și sunt foarte la curent cu felul în care se face arta teatrului azi în lume, artiști foarte deschiși care au lucrat cu mulți regizori cunoscuți în teatre importante din București și din țară", spune Marina Constantinescu, director artistic şi selecţioner al FNT.

La atelier participă actorii Irina Antonie, Cătălina Bălălău, Mădălina Ciotea, Silviu Debu, Andrei Elek, Ada Lupu, Conrad Mericoffer, Paula Niculiță, Alina Petrică, Liviu Pintileasa, Bianca Popescu, Dan Rădulescu, Gabriel Răuță, Ada Simionică, Rareș Florin Stoica, Sânziana Tarța, Istvan Teglaș și Ionuț Vișan.

Regizorul Alexandru Condurache filmează la Sinaia încercând să surprindă momente din laboratorul de creație coordonat de Silviu Purcărete pentru o peliculă a evenimentului care va fi prezentată în timpul FNT.

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru va avea loc între 19 și 29 octombrie, la București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.