Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Spike Lee a intervievat adepţi ai teoriilor conspiraţiei pentru documentarul său despre atacurile din 11 septembrie

11 septembrie

Regizorul Spike Lee va realiza un nou montaj pentru ultimul episod al serialului său documentar despre atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, produs de HBO, care conţine interviuri cu adepţi ai teoriilor conspiraţiei, a anunţat miercuri cineastul american, citat de AFP.

Ultimul episod al acestui serial TV cu o durată de opt ore - care se concentrează pe consecinţele atacurilor comise de Al-Qaida şi ale pandemiei de COVID-19 asupra oraşului New York - include interviuri cu membri ai unui grup care promovează falsa teorie potrivit căreia Turnurile Gemene au fost distruse prin intermediul unei demolări controlate şi nu de către avioane deturnate, potrivit agerpres.ro.

Regizorul Spike Lee, preşedintele juriului oficial al Festivalului de la Cannes din acest an, a fost vizat de critici aspre pentru includerea acelor interviuri, după ce postul HBO a permis unor jurnalişti să vizioneze în avans noul serial TV.

Ultimul episod urmează să fie difuzat la televiziunea americană pe 11 septembrie, data la care se vor împlini 20 de ani de la atacurile teroriste din New York.

"M-am întors în sala de montaj şi examinez cel de-al optulea şi totodată ultimul capitol al 'NYC Epicenters 9/11-2021'. Vă cer respectuos să vă amânaţi orice judecată (legată de această producţie TV, n.r.) până când veţi vedea versiunea finală", a scris Spike Lee într-un mesaj publicat pe site-ul HBO.

Episodul final conţine şi interviuri cu oameni de ştiinţă care resping acele teorii, dar, potrivit criticilor săi, Spike Lee le-a alocat adepţilor teoriilor conspiraţiei un "timp de antenă nemeritat".

Spike Lee "alocă 30 de minute la finalul serialului pentru a readuce în scenă argumente care s-au dovedit de mii de ori a fi false", a declarat jurnalistul Jeremy Stahl în revista Slate.

Jeremy Stahl l-a intervievat în trecut pe Richard Gage, principal membru al grupului conspiraţionist şi care apare în serialul documentar regizat de Spike Lee.

Richard Gage "se face vinovat de inventarea unora dintre cele mai dăunătoare şi mai persiste minciuni despre atacurile din 11 septembrie", a declarat jurnalistul.

Ultimul episod al serialul "seamănă puţin cu situaţia în care ar fi prezentaţi sceptici ai vaccinurilor anti-COVID-19 alături de omul de ştiinţă Anthony Fauci sau persoane care neagă Holocaustul alături de Centrul Simon Wiesenthal sau o clică de climatosceptici alături de autorii raportului GIEC despre climă", a mai spus Jeremy Stahl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.