Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regresie brutală a libertăţii presei în 2014

PRESA

Libertatea presei a înregistrat o 'regresie brutală' în 2014, ca urmare a acţiunilor unor grupuri jihadiste precum Statul Islamic (SI) sau Boko Haram, aparţinând islamiştilor nigerieni, potrivit unui 'clasament mondial' anual realizat de organizaţia Reporteri fără Frontiere (în franceză Reporters Sans Frontieres, RSF), dat publicităţii joi.

'A existat o deteriorare globală, legată de factori foarte diferiţi', a declarat pentru AFP Christophe Deloire, secretarul general al acestei organizaţii neguvernamentale, citând între altele 'acţiunea unor grupuri non-statale care se comportă cu despotism în domeniul informaţiei'.

'2014 este anul regresiei brutale pentru libertatea informaţiei. 2/3 din cel 180 de ţări (clasificate de RSF) stau mai rău faţă de ediţia precedentă', explică RSF, care, în paralel, sintetizează într-un indice atingerile aduse libertăţii presei.

Ţările considerate de RSF cele mai periculoase din lume pentru jurnalişti sunt Siria, clasată pe locul 177 din 180, imediat după China (176), fiind urmată de Turkmenistan (178), Coreea de Nord (179) şi Eritreea (180). Irakul se situează pe locul 156 în acest clasament, iar Nigeria pe 111.

Dintre ţările Uniunii Europene, Bulgaria se situează pe locul 106, cu şase poziţii în scădere faţă de clasamentul precedent, în timp Grecia se plasează pe locul 91 (înainte cu 8 poziţii faţă de anul trecut).

În acest top al libertăţii presei, România se clasează pe locul 52, iar Republica Moldova pe 72.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.