Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regrupări post-alegeri pe scena neparlamentară (surse)

strategie

Combinațiile politice parafate între partidele mici ar putea provoca mișcări ample în zona formațiunilor neparlamentare, după alegerile din 6 decembrie pentru Camera Deputaților și Senat, au explicat surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Pentru că nu a mai fost timp de congrese, fuziuni și alte alianțe juridice, majoritatea partidelor aflate sub pragul electoral de 5% și-au unit forțele prin candidaturi pe listele unui singur partid mai puternic. S-au încheiat chiar și unele înțelegeri de fuziuni.

Cum după alegerile parlamentare urmează 4 ani fără alegeri, nu doar conducerile, dar chiar existența unor partide mici va fi pusă sub semnul întrebării.

În funcție de rezultatul alegerilor, în cazul unor partide ar putea avea loc o schimbare de lideri, ar putea apărea noi partide-umbrelă născute prin fuziuni și s-ar putea destrăma alte formațiuni.

Nu toate partidele vor fi mulțumite de noua conjunctură politică, astfel că unde sunt tensiuni mari nu este deloc exclus să apară probleme legate de succesiune și să se ajungă chiar la tribunal.

Sub steagul PER, potrivit anunțurilor liderului formațiunii, s-au raliat circa 12 partide care au candidat la alegerile locale. Printre candidați se numără Aurelian Pavelescu (lider PNȚCD), Cătălin Ivan (lider ADN), Marian Vanghelie (lider PSDI). La PNȚCD, de exemplu, nu este exclus să se ajungă într-o situație în care partidul să fie preluat de europarlamentarul Chris Terhes.

Mișcări ample sunt și la ALDE, unde liderul Călin Popescu Tăriceanu împreună cu 21 de lideri județeni au demisionat din partid și s-au înscris în Pro Romania, pe listele căruia vor candida la parlamentare. Interimar a rămas Daniel Chițoiu. După alegeri ar trebui să urmeze fuziunea prin absorbție.

Liderul FIN-PSL, Ilan Laufer, deschide lista Pro România la alegerile parlamentare și a anunțat că partidul pe care l-a înființat va fi absorbit prin fuziune de către Pro România.

La PPU-sl deschide lista la Senat Ramona Ioana Bruynseels, liderul partidului RE:START.

La PSD mai candidează din partea PPU-sl fostul ministru Grațiela Gavrilescu și deputatul Steluța Cătăniciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.