Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli de bază pentru amenajarea băii

www.germanquality.ro

Pentru realizarea unei băi complet funcționale și moderne trebuie să ai bine stabilit un plan de proiectare solid și clar. Cu atât mai mult cu cât, pe lângă bucătărie și zona de dinning, este camera în care petrecem destul de mult timp, pe care îl dedicăm în special momentelor de relaxare. Și relaxarea nu poate fi completă decât într-un spațiu în care toate elementele se completează armonios. În plus, o baie care arată excelent însă oferă și funcționalitate va aduce un plus de valoare casei tale.

Configurează baia în jurul necesităților persoanelor care o folosesc. Aceasta trebuie să corespundă și să se conformeze cerințelor utilizatorului și nu invers. Evaluează toate aspectele care te interesează de la această cameră, iar apoi poți începe planificarea ei.

De exemplu, dacă vorbim despre o locuință cu o singură baie și mai multe persoane care o folosesc, atunci este de preferat să optezi pentru o cadă, dar care beneficiază și de coloană de duș. De asemenea, atunci când alegi modelul de chiuveta baie, este recomandat să te orientezi către una dublă. Un dulap de baie este imperios necesar pentru a satisface cât mai multe dintre nevoile persoanelor care îl utilizează. Pe de altă parte, dacă este vorba despre o baie secundară folosită în special pentru îmbăiere, este recomandată o cadă mare ce dispune chiar și de hidromasaj.

content-image

Oferă suficient spațiu de stocare

Spațiile de depozitare din baie sunt destul de des ignorate și luate în considerare ulterior. O mare parte din spațiu este dedicat vasului WC, lavoarului și căzii/dușului. Este nevoie de puțină creativitate pentru a reuși să integrezi și un mobilier care să ofere utilitate băii. Dulapurile suspendate și etajerele sunt variantele cele mai potrivite pentru încăperile de dimensiuni reduse. Acordă atenție mobilierului deoarece acesta trebuie ales în același stil estetic precum celelalte obiecte pentru ca rezultatul final să fie echilibrat și armonios.

content-image

Creează un plan de iluminare inteligent

Cu siguranță toate băile au o sursă de lumină artificială poziționată pe tavan, sub formă de plafonieră. Poți merge mai departe în alegerea iluminatului pentru baie și să depășești cerința minimă, oferindu-i băii tale un spectru complet de lumină. Astfel, poți include în planul de iluminare spoturi pentru a scoate în evidență o anumită zonă, candelabre pentru eleganță și lumini ambientale amplasate în zona lavoarului pentru profunzime.

content-image

Protejează pereții

În baie se produce multă umiditate și, în ciuda eforturilor noastre, apa ajunge inevitabil pe pereți. Chiar și cu un ventilator puternic de evacuare, apa se poate condensa pe pereți și mucegaiul își poate face apariția. O soluție pentru protejarea acestora constă în alegerea unor plăci ceramice (gresie și faianță) de calitate care să „îmbrace” mare parte din suprafața încăperii.

content-image

Nu uita de accesoriile de baie!

Oricât de multe bare și agățători pentru prosoape ai avea, pare că niciodată nu sunt suficiente. Începe cu minimul de care ai nevoie: câte un prosop pentru fiecare persoană care folosește în mod regulat dușul sau cada. Barele pentru prosoape trebuie așezate cât mai aproape de acestea. În plus, poți adăuga cârlige în spatele ușii sau pe pereții neutilizați. Nu uita nici de agățătoarele pentru prosopul de mâini din zona lavoarului!

Nu te grăbi atunci când începi amenajarea băii și ia în considerare toate aspectele de mai sus. Rezultatul este întotdeauna spectaculos atunci când acorzi timp și atenție acțiunilor de amenajări interioare!

Sursa foto: www.germanquality.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.