Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli draconice în Europa, cerute la nivel înalt: cancelarul Austriei vrea sancțiuni mai aspre pentru statele membre

romania uniunea europeana ue

Tratatul care formează baza Uniunii Europene ar trebui actualizat pentru a include sancţiuni mai aspre împotriva statelor membre care încalcă reglementările în materie de datorie publică, migraţie şi democraţie, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, transmite dpa, potrivit Agerpres.

'Am avut o criză a datoriilor, o criză a euro, criza migraţiei, criza schimbărilor climatice şi haosul Brexitului', a afirmat conservatorul Sebastian Kurz, într-un interviu apărut vineri în cotidianul vienez Kleine Zeitung şi în alte ziare regionale.

'Avem nevoie de un nou tratat al UE. Cel vechi nu mai este de actualitate', a declarat cancelarul austriac, cu trei săptămâni înaintea alegerilor europarlamentare.

În opinia sa, Tratatul UE nu ar trebui să fie modificat în mod fundamental în ce priveşte instituţiile europene actuale, însă numărul de comisari din executivul UE ar trebui redus.

În plus, Parlamentul European ar trebui să-şi desfăşoare activitatea doar la Bruxelles, capitala de-facto a Uniunii Europene, şi să se renunţe la sediul din Strasbourg, mai propune şeful guvernului austriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.