Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli draconice în Norvegia - Ce vor păți cei care refuză testarea la intrarea pe teritoriul țări

test covid-19 coronavirus testare

Norvegia s-a declarat miercuri hotărâtă să impună testarea obligatorie la COVID-19 pentru persoanele care vor să intre pe teritoriul său, cei care se vor opune fiind pasibili de o amendă de aproape 2.000 de euro, informează AFP potrivit Agerpres.

"Acum, când vedem că riscul de contaminare cu virusul creşte, punem în aplicare noi măsuri", a declarat ministrul norvegian al justiţiei Monica Mxaeland, în timpul unei conferinţe de presă. "Odată ce capacitatea de depistare va fi întărită, obiectivul nostru va fi de a introduce un test obligatoriu la frontiere", a adăugat ea.

Norvegia se numără deja printre ţările din Europa ce dispun de cele mai stricte reguli pentru intrarea pe teritoriul său. Persoanele sosite trebuie să prezinte un test negativ efectuat în decursul ultimelor 72 de ore şi să se înregistreze la autorităţile locale, iar majoritatea dintre ele trebuie să respecte o carantină de şapte zile. Ele trebuie de asemenea să se supună unui nou test până la maxim 24 de ore de la sosirea pe teritoriul norvegian, cerinţă ce nu este respectată de toţi şi care va fi prin urmare înlocuită printr-un test obligatoriu imediat.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’

Cei refractari vor fi pasibili de o amendă de 20.000 de coroane norvegiene, circa 1.930 de euro.

Chiar dacă rata de contaminare în această ţară nordică este relativ scăzută la scară europeană, o recrudescenţă a noilor cazuri a fost înregistrată în ultimul timp, în special după sărbătorile de sfârşit de an. Dintr-o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, circa 25.000 de persoane au primit deja o primă doză de vaccin, ceea ce înseamnă o rată de 0,47%.

Regele Harald al V-lea al Norvegiei şi soţia sa, regina Sonja, au fost vaccinaţi miercuri împotriva COVID-19. Ambii sunt în vârstă de 83 de ani şi, prin urmare, sunt consideraţi a fi în categoria de risc. Ei urmează să primească următoarea doză de vaccin în aproximativ trei săptămâni.

Ţara scandinavă a înregistrat până acum 509 decese asociate COVID-19 şi circa 56.600 de infectări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.