Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli noi pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

bebelus

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre care permite persoanelor ce realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activităţi să beneficieze de concediu şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului pe baza documentelor care dovedesc suspendarea a cel puţin uneia dintre activităţi.

De asemenea, documentul adoptat de Guvern stipulează explicit condiţiile în care părinţii ce beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitării de până la 3.000 de lei anual.

"În perioada concediului pentru îngrijirea copilului, persoana care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului poate realiza venituri supuse impozitului până la limita de 3.000 de lei anual prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia ca activitatea care a stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie să rămână întreruptă/ suspendată. În situaţia în care ambii părinţi solicită succesiv dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului, limita de venituri de 3.000 de lei pe care o pot realiza anual concomitent cu primirea indemnizaţiei se aplică fiecăruia, în funcţie de opţiunea de concediu", precizează sursa citată.

Dacă beneficiarii realizează venituri peste limita de 3.000 de lei anual, indemnizaţia pentru creşterea copilului se consideră a fi acordată necuvenit şi se recuperează în condiţiile legii.

"Persoanele care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului, în cazul în care depăşesc limita veniturilor anuale de 3.000 de lei obţinute ca urmare a desfăşurării unor activităţi, au obligaţia să depună la primărie o notificare în acest sens, care va fi transmisă agenţiei teritoriale, iar aceasta va verifica respectarea limitei de venituri", adaugă comunicatul amintit.

De menţionat că, în cazul în care apare o situaţie de natură să genereze un nou drept, la stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului vor fi luate în considerare şi veniturile realizate pe perioada concediului de îngrijire a copilului în limita a 3.000 de lei anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.