Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REGULI pentru păstrarea fructelor și legumelor pe caniculă

legume fructe proaspete

A venit vara si pe piata gasesti din abundenta de fructe si legume de sezon. Care mai de care mai proaspete si mai apetisante, incat iti vine sa le cumperi pe toate. Timpul limitat ne impiedica sa mergem in piata sau la magazin zilnic si sa le cumparam proaspete. Asa ca multi dintre noi aleg sa isi faca cumparaturile de una-maxim doua ori pe saptamana. Astfel, pentru a ne putea bucura de prospetimea fructelor si legumelor, trebuie sa invatam sa le depozitam corespunzator.

Una dintre regulile de baza pentru a mentine fructele si legumele cat mai mult timp proaspete este sa nu le depozitam impreuna. Unele fructe (banane, mere, rosii, caise etc) continua sa se coaca chiar si dupa recoltare, intrucat produc un gaz – etilena. Expunerea la etilena cauzeaza deteriorarea si a altor fructe si vegetale. De aceea, mai ales aceste fructe producatoare de etilena trebuie depozitate separat.

Insa, una dintre metodele de a “coace” in mod natural un fruct inca verde, este depozitarea sa intr-o punga de hartie, alaturi de o banana sau un mar. Avocado este cel mai frecvent exemplu ce necesita coacere acasa, pentru ca de multe ori il gasim in magazin verde si necomestibil... CONTINUAREA  AICI

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.