DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ARBDD IMPUNE noi reguli pentru transportul cu ambarcațiuni al pasagerilor în Delta Dunării

Facebook/Marian Strinoiu
pelicani barca

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis luni o decizie privind noile reguli pentru desfășurarea transportului de pasageri pe brațele Dunării și canalele interioare din rezervație, anunță Mediafax.

Potrivit Ministerului Mediului, decizia a fost luată după ce, în urma controalelor efectuate în ultimele săptămâni, s-a constatat că majoritatea ambarcațiunilor de transport turiști nu dețin actul de reglementare obligatoriu, conform legislației în vigoare pentru desfășurarea acestei activități.

Astfel, ARBDD a emis luni o decizie privind regulile pentru desfășurarea activității de transport a pasagerilor. Aceasta stabilește documentele ce se vor depune la solicitarea autorizației sau permisului pentru desfășurarea activității de transport pasageri în perimetrul RBDD.

Conform deciziei, transportul se va desfășura doar pe traseele turistice aprobate, cu respectarea vitezelor maxime admise, se vor colecta toate deșeurile generate pe parcursul deplasării și se vor preda societății cu care s-a încheiat contract, iar acostarea la mal natural se va face doar în locațiile aprobate.

De asemenea, ambarcațiunea va dispune de toate echipamentele necesare transportului în siguranță al pasagerilor (inclusiv veste de salvare), consumul alcoolului va fi interzis pe toată perioada de desfășurare a deplasării, timp în care nu se va produce poluare sonoră, iar apropierea de aglomerările/coloniile de păsări se va realiza cu viteză foarte scăzută, la o distanță mai mare de 150 de metri, respectiv 200 de metri și se va evita producerea valurilor.

„Autorizația/permisul pentru desfășurarea activității de transport pasageri pe brațele Dunării și canalele interioare va stipula că nerespectarea regulilor de mai sus se va sancționa conform legislației în vigoare, ducând până la anularea actului de reglementare deținut. Societăților/PFA-urilor pentru care a fost emis deja actul de reglementare li se va solicita să revină la ARBDD pentru completarea autorizației/permisului cu noile prevederi”, a transmis Ministerul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.