Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regulile UEFA privind jucătorii de fotbal formaţi în ţara de origine ar putea fi contrare legislaţiei UE, potrivit Curţii de Justiţie a UE

Evening Standard
UEFA

Regulile UEFA şi ale Federaţiei Belgiene de Fotbal privind jucătorii crescuţi în ţara de origine ar putea fi contrare legislaţiei UE, dar este de competenţa unei instanţe naţionale să decidă dacă acesta este cazul, a anunţat joi Curtea de Justiţie a UE, potrivit Reuters, potrivit news.ro.

Un jucător de fotbal şi clubul belgian Royal Antwerp au contestat regulile UEFA şi ale Federaţiei Belgiene de Fotbal, care impun un număr minim de "jucători formaţi acasă" pentru a fi incluşi în echipe.

Royal Antwerp FC susţinuse că aceste reguli împiedică un club profesionist să recruteze şi să alinieze jucători care nu îndeplinesc cerinţa rădăcinilor locale sau naţionale, încălcând atât normele UE privind concurenţa, cât şi pe cele privind libera circulaţie a forţei de muncă.

Instanţa a precizat că regulile privind "jucătorii autohtoni" ar putea într-adevăr să dea naştere la o "discriminare indirectă", bazată pe naţionalitate, împotriva jucătorilor care provin din alte state membre.

Dar a precizat că UEFA şi federaţiile naţionale pot demonstra că "aceste reguli încurajează totuşi recrutarea şi formarea şi că sunt proporţionale cu acest obiectiv", a adăugat instanţa.

Aceasta a precizat că este de competenţa instanţei belgiene care se ocupă de acest caz să decidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.