Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reîntâlnire emoționantă: un câine pe care proprietarul l-a pierdut în urmă cu mai multe luni a fost găsit cu ajutorul poliţiştilor

Un câine pe care proprietarul l-a pierdut în urmă cu mai multe luni şi pe care îl credea mort a fost găsit cu ajutorul poliţiştilor, a informat miercuri seara IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost solicitaţi telefonic să intervină pentru salvarea unui câine de talie mare, din rasa metis Ciobănesc german.

Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit animalul legat de un par din lemn, lângă nişte baloţi din paie, fără a avea un adăpost corespunzător, potrivit Agerpres.

În urma verificării microcipului implantat a fost contactat proprietarul câinelui, care locuieşte la aproximativ 50 de kilometri faţă de locul unde a fost găsit animalul şi care a spus că l-a pierdut de mai multe luni şi credea că a murit.

"Reîntâlnirea omului cu patrupedul a fost una emoţionantă, datorită faptului că posesorul a declarat că nu mai spera să-l găsească deoarece, încă din luna februarie, l-a declarat pierdut şi a crezut că a decedat", a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Poliţiştii atrag atenţia, cu această ocazie, în legătură cu importanţa microcipării şi înregistrării câinilor, de către proprietari sau deţinători, în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân, "aceasta fiind, totodată, şi o obligaţie legală prevăzută de art.8 alin.(4) din O.U.G.55/2001 privind aprobarea câinilor fără stăpân".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.