Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relația Turcia - Germania se ERODEAZĂ pe zi ce trece. Ce urmează să facă armata germană

thelocal.de
avion tornado

Armata germană pregăteşte un plan de retragere a avioanelor sale de recunoaştere angajate în cadrul coaliţiei anti-Stat Islamic şi desfăşurate în prezent în Turcia, din cauza tensiunilor germano-turce cu privire la recunoaşterea genocidului armean, notează joi Der Spiegel, citat de agerpres.ro

'Bundeswehr se pregăteşte de o retragere din Turcia. Sunt în curs verificări pentru desfăşurarea avioanelor Tornado şi a celor de realimentare în Cipru sau în Iordania', notează săptămânalul german, fără a cita surse de informaţie.

Nicușor Dan susține că au existat tentative de infiltrare a USR


'Ne-ar plăcea să ne continuăm misiunea în Turcia în cadrul coaliţiei (împotriva grupării jihadiste Stat Islamic), însă existe alternative pentru baza din Incirlik', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german pentru Der Spiegel, fără a confirma că ar fi fost angajate pregătiri pentru plecare. 

Un înalt responsabil parlamentar al social-democraţilor (SPD), membri ai coaliţiei guvernamentale a cancelarului german Angela Merkel, a cerut ca armata germană să părăsească baza dacă Turcia va continua să le interzică deputaţilor germani să se deplaseze la faţa locului, ca represalii la adoptarea, în iunie, a unei rezoluţii parlamentare ce recunoaşte genocidul armean.

Dragnea 'bate din picior'. Când va anunța Cioloș data alegerilor parlamentare


'Dacă nu pot fi efectuate vizite la soldaţii germani desfăşuraţi în Turcia, prelungirea mandatului este exclusă', a explicat Rainer Arnold, însărcinat cu probleme de apărare în cadrul grupului parlamentar al SPD. 

Mandatul misiunii germane expiră în decembrie 2016, iar prelungirea lui ar urma să fie decisă de deputaţi. Fără SPD, o majoritate va fi greu de obţinut.

Victor Ponta dezvăluie de ce a fost înlăturat Crin Antonescu


Relaţiile între Berlin şi Ankara s-au tensionat în mod considerabil în ultimele luni, ca urmare a rezoluţiei asupra genocidului armean, interdicţiei impuse preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a se exprima prin legătură video în faţa unei manifestaţii a susţinătorilor săi în Germania, disputelor cu privire la ridicarea vizelor Schengen pentru turci şi dubiile referitoare la viitorul acordului UE-Turcia, menit să reducă afluxul de migranţi spre Europa. 

Germania a desfăşurat în ianuarie şase avioane Tornado, pentru a efectua zboruri de recunoaştere în Irak şi în Siria, precum şi un avion de realimentare, în cadrul angajamentului militar internaţional anti-SI. Angela Merkel a decis participarea la această misiune în susţinerea Franţei, după atentatele de la Paris, din noiembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.