Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relațiile dintre Serbia și Rusia nu vor mai fi ca în prezent (ministru de Externe)

vicepremier serbia
ivica dacic

Ministrul sârb de externe, Ivica Dačić, a declarat că are convingerea că Moscova nu își va modifica poziția față de statutul Kosovo dacă Serbia va impune sancțiuni Rusiei, dar a apreciat că relațiile dintre Serbia și Rusia nu vor mai fi ca în prezent.

Dačić a reiterat că Serbia condamnă încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei, dar nu impune sancțiuni Rusiei din motive principiale.

"Din totalul de 193 de state ONU, doar 84 au recunoscut Kosovo. Dacă se va pune problema primirii Kosovo în ONU, în Consiliul de Securitate ONU, Rusia și China au drept de veto" – a declarat Dačić, adăugând că multe state europene, mult mai dezvoltate decât Serbia, acum lucrează cu Rusia în pofida sancțiunilor, scrie Rador.

Comentând relațiile cu China, Dačić a amintit că președintele Franței, Emmanuel Macron, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au vizitat recent această țară.

"Trebuie să avem în vedere interesele noastre, să ne păstrăm parcursul european, dar să ne protejăm interesele naționale și de stat. Interesele noastre sunt pacea și stabilitatea regiunii și apărarea poporului sârb din Kosovo" – a declarat Dačić, adăugând că Pristina nu are intenția să implementeze acordurile convenite la Bruxelles, ci să determine sârbii să părăsească Kosovo.

Dačić a spus că sârbii sunt amenințați să accepte tot ceea ce impune Pristina sau să plece din Kosovo.

"Noi abordăm corect dialogul. Suntem lăudați și de Occident, care recunoaște că avem o abordare mai constructivă decât Pristina. Președintele (Serbiei, Aleksandar) Vučić a spus că avem obligația să implementăm toate obligațiile asumate, dar până la linia roșie – recunoașterea Kosovo și primirea Kosovo în ONU" – a declarat Dačić.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.